Полицейските служители са си свършили работата. В случай на превишаване

...
Полицейските служители са си свършили работата. В случай на превишаване
Коментари Харесай

МВР синдикатът: Да се провери дали има полицейско насилие

Полицейските чиновници са си свършили работата . В случай на превишаване на правата, те носят наказателна отговорност. Дали е имало такова обаче е в развой на следствие. Това съобщи ръководителят на УС на СФСМВР Валентин Попов по Нова телевизия.

Той отбрани униформените, като посочи, че съгласно него същите са употребявали физическа мощ и помощни средства и акцентира, че на това " те имат право " . В хода на диалога Попов още веднъж повтори, че дали е имало превишаване на пълномощията, се открива в развой.

Повод за диалога беше сигнал на мъж, който твърди, че на 16-ти ноември , по време на конфликтите сред футболните почитатели, е пребит, макар че не е бил въобще участник в митинга. Както и видео, запечатало миг, в който 3-4 служители на реда бият с палки свален към този момент на земята мъж.

За тези " произшествия " шефът на СФСМВР съобщи : " Аз съм служител на реда. Не мога да кажа кой е отговорен. Първо би трябвало да се стартира инспекция в Министерство на вътрешните работи, по-късно да се сезира Прокуратурата, в случай че има осъществено закононарушение ".

Председателят на синдиката обърна внимание на броя на потърпевшите жители и този на служителите на реда. Що се отнася до боди-камерите, които следва да бъдат въведени в Министерство на вътрешните работи, Валентин Попов разясни:

" Много сътрудници работят под непрестанно видеонаблюдение и сега, само че нощно. Това са чиновниците на КАТ и " Гранична полиция ".
 ПП/ДБ желаят оставката на Министерство на вътрешните работи министъра поради неприемливото полицейско принуждение
ПП/ДБ желаят оставката на Министерство на вътрешните работи министъра поради неприемливото полицейско принуждение

Според тях първо постът си би трябвало да освободи Борислав Михайлов

По думите му, един от проблемите е , че тези камери се употребяват, с цел да се санкционират чиновниците.

" Проблемът в Министерство на вътрешните работи не е единствено един. Той е сложен ", акцентира Попов, като няколко пъти в студиото посочваше, че би трябвало да се приказва за трайните проблеми в Министерство на вътрешните работи и за промяната, което не се прави.

Припомняме, че на 16-ти ноември, по време на конфликтите на , мъж е подал сигнал, че е обичай от служители на реда. Той е минавал по ул. " Гурко " и " Цар Иван Шишман ", когато попада под ударите на полицейски палки. Във връзка с това шефът на СФСМВР съобщи:

" Аз съм служител на реда. Не мога да кажа кой е отговорен. Първо би трябвало да се стартира инспекция в Министерство на вътрешните работи, по-късно да се сезира Прокуратурата, в случай че има осъществено закононарушение ".

Валентин Попов не пропусна спомене и Бюджет 2024 , който се преглежда сега. Според него, средствата, планувани за Министерство на вътрешните работи, няма да стигнат за нищо.

" Твърде е допустимо да има и митинги. В края на тази седмица се събираме на национална конференция. Ще пожелаеме на второ четене бюджетът да се прегледа по-професионално ", приключи той.
 Метат боклука от центъра на София след фенския разгром
Метат боклука от центъра на София след фенския разгром

Движението в централната част на София се реализира нормално
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР