Полицейските служби в шест европейски държави, Канада и САЩ обявиха

...
Полицейските служби в шест европейски държави, Канада и САЩ обявиха
Коментари Харесай

Разбиха най-опасната хакерска мрежа в света

Полицейските служби в шест европейски страни, Канада и Съединени американски щати оповестиха през днешния ден, че при взаимна интервенция са разрушили незаконна хакерска скица, откраднала милиарди долари от компании и частни лица по целия свят, заяви Българска телеграфна агенция.

Службите са открили надзор върху интернет сървъри, употребявани за ръководство на зловредната мрежа "Емотет ", която съгласно немската федерална престъпна полиция БКА понастоящем е "най-опасната " в света.

"Разбиването на инфраструктурата на "Емотет " е забележителен удар против интернационалната проведен престъпност в интернет ", обявиха от БКА.

"Емотет " е била употребена от киберпрестъпниците първо да получават достъп до компютрите, а по-късно да вкарват в тях злотворен програмен продукт за кражба на банкови пароли или блокиране на компютри до приемане на откуп за деблокирането им. Понякога нарушителите от мрежата "продават " на други хакери достъп до компютрите на жертвите си, което е трансформирало "Емотет " в най-печелившата и нездравословна група за киберпрестъпления в света.

По данни на немските управляващи мрежата е нанесла вреди за 14,5 милиона евро в Германия. А съгласно управляващите в Украйна вредите в международен мащаб възлизат на 2,5 милиарда $.

Прокуратурата в Украйна заяви неотдавна, че при полицейска акция в източния град Харков са бил конфискувани компютри на хакери от мрежата и са били открити купища банкови карти и пари в брой. Прокуратурата не сподели дали са осъществени арести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР