Полицейски служители от РУ-Шумен изведоха от къща в село Боян

...
Полицейски служители от РУ-Шумен изведоха от къща в село Боян
Коментари Харесай

Закопчаха 26-годишен мъж, организирал боеве с кучета


Полицейски чиновници от РУ-Шумен изведоха от къща в село Боян четири кучета със следи от пострадвания. Задържан е 26-годишният им собственик.

Разследването по случая почнало след сигнал, че в частен парцел в селото се организират боеве с кучета. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Адресът бил следен известно време от униформените, вследствие на което през вчерашния ден сутринта са подхванати процесуално-следствени дейности, под наблюдението на прокуратурата. В пристройки към жилището на 26-годишния локален гражданин униформените разкрили четири кучета – три от породата питбул и едно - американски булдог. Животните били с белези от пострадвания.

Починаха 12 от питбулите, употребени за кучешки боеве в Пловдив

Според първичните данни те били отглеждани, тренирани и употребявани за присъединяване на проведени боеве с животни. В хода на инспекцията последвал оглед в постройката на бивше учебно заведение на село Габрица. Там е открито още едно куче - порода питбул.

Всички животни са конфискувани и са настанени в кучешкия подслон в Шумен. 26-годишният мъж е арестуван за период до 24 часа.

Работата по формираното произвеждане за осъществено закононарушение по член 325 А от Наказателен кодекс продължава под контрол на наблюдаващия прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР