Полицейски служители от Нова Загора намерили и иззели 664 пакетчета

...
Полицейски служители от Нова Загора намерили и иззели 664 пакетчета
Коментари Харесай

Удар! Заловиха огромно количество хероин и метамфетамин

Полицейски чиновници от Нова Загора намерили и иззели 664 пакетчета и два плика с бяло прахообразно вещество. То реагирало при полевия тест на хероин. Иззет е и плик с вещество, дало особено оцветяване на метамфетамин.

Предприетите дейности са осъществени от криминалисти от Участък „ Кв. Шести “ към РУ-Нова Загора в жилището на 53-годишен мъж - той е с криминалистически регистрации.

При полевия тест се оказало, че това е хероин.

Спецакцията " Дрога " е извършена през вчерашния ден, прецизираха от Министерство на вътрешните работи. Много арестувани има в границите на седмица за произвеждане или разпространяване на опиати.

Миналата нощ бяха открити 10 кг хероин в специфичен тайник на кола, а шестима бяха арестувани. Две други проведени незаконни групи са разрушени през вчерашния ден. Едната от тях с интернационално присъединяване.

Едната група работила на територията на Сливен и София. В нея взели участие четирима души - всичките неведнъж осъждани. Разследването твърди, че са произвеждали метамфетамини и амфетамини. Снабдявали се със суровините от притежател на аптека.

" Той им е продавал обилни количества медикаменти, които са съдържали ефедрин и псевдоефедрин, който е прекурсор, който способства правенето на метамфетамини и амфетамини ", сподели през вчерашния ден Христо Кръстев - представител на Специализираната прокуратура.

Втората група работила в София. Пласирала дрогата в столицата, във Враца и в Северна Македония.

Задържаните са четирима - двама българи и двама братя македонци. Двамата българи са хванати в миг на продажбата на 1 кг амфетамин. Недалеч от мястото на акцията са открити и другите двама от групата.



" Имало връзка сред двете незаконни групи от Сливен и София и те са търгували между тях с опиати. При първата група са конфискувани половин кг метамфетамин, а при втората в София към 3 кг метамфетамин ", разясни Христо Кръстев.

Освен това в групата от Сливен са открити оръжия и предмети, които наподобяват на културно-исторически полезности. От спецпрокуратурата похвалиха ГДБОП за двете реализации.

" Действително работиха извънредно интензивно, извънредно конфиденциално и най-много извънредно професионално ", изясни Валентина Маджарова - началник на Специализираната прокуратура.

През последното деноноще бяха арестувани още седем души с опиати. 10 кг хероин бяха хванати в кола на автомагистрала " Тракия ". В Нова Загора пък е арестуван 53-годишен престъпно проявен с над 660 дози хероин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР