Полицейски служители издирват 38-годишен мъж от Шумен, който нарушил заповед

...
Полицейски служители издирват 38-годишен мъж от Шумен, който нарушил заповед
Коментари Харесай

Издирват мъж, пребил майка си в Шумен

Полицейски чиновници търсят 38-годишен мъж от Шумен, който нарушил заповед за отбрана от домашно принуждение и нанесъл побой на майка си, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи. 

Сигнал за случая е признат в 14:48 часа през вчерашния ден в полицията в Шумен. Съседка на 74-годишна шуменка съобщила, че в жилището ѝ на ул. “ Колю Фичето “ отишъл синът ѝ, който нарушил правосъдна заповед за отбрана от домашно принуждение, нанесъл ѝ побой и поел в незнайна посока. 

Полицейски екип бил пратен на място. Извършен е обход в региона, претърсени са места, за които имало информация, че посещава, в това число котел за варене на ракия на ул. “ Индустриална “ в града. Разпитани са охранители на прилежащи парцели за местонахождението му. Към момента мъжът се укрива. Продължават дейностите по установяването му по отношение на формираната инспекция.

На 11 юли 2022 година, по обвиняване на Районната прокуратура в Шумен, мъж, нарушил неведнъж заповед за отбрана от домашно принуждение, издадена от Районния съд в града през 2021 година, бе наказан дейно с „ отнемане от независимост “ за период от девет месеца, като на подсъдимия бе избран първичен „ общ режим “ за изтърпяване на наказването. По данни на правосъдната институция, О.О. бил притеглен към наказателна отговорност за това, че на 27 юни 2022 година, към 12:00 часа, в село Боян, област Шумен, в нарушаване на заповед за отбрана от домашно принуждение, не извършил задължението си да не се приближава до майка си, както и населяваното от нея жилище, и отишъл до дома ѝ. Там мъжът блъскал по вратата, крещял и заплашвал родителя си. След идване на полицейски чиновници на място, той бил арестуван. Това обаче не било първото сходно нарушаване на правосъдното предписание. През май 2022 година той бил наказан за същото действие, само че все пак още веднъж нарушил заповедта. 

За още една хулиганска демонстрация оповестяват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи. Малко след 10:00 часа в петък в полицейското ръководство в Шумен е получено известие за зародил скандал в постройката на ОУ „ П.Р. Славейков “ в с. Изгрев. Учител в учебното заведение направил забележка на седмокласник, след случай в коридора. Ученикът изблъскал учителката два пъти и отправил към нея обидни думи. Тя съобщила по телефона на родителите на детето за държанието му. В учебното заведение пристигнала майката на ученика, 40-годишна жена от с. Габрица, която нападнала словесно учителката, нанесла ѝ удар с ръка по лицето и траяла да се държи неуважително. Малко по-късно е открита и арестувана в полицейския арест за период до 24 часа. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР