Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като

...
Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като
Коментари Харесай

МВР за сблъсъците: Един полицай е ранен с камък в главата, други двама - по-леко

" Полицейски чиновник от Столична дирекция на вътрешните работи е ранен в главата, откакто е ударен от хвърлен камък при осъществяване на полицейска интервенция за гарантиране на публичния ред по време на противозаконни протестни дейности на 22 септември в региона на постройката на Народно заседание - 1. На други двама чиновници - също от структурата на Столична дирекция на вътрешните работи, е оказана здравна помощ, откакто са получили по-леки пострадвания при опит на група нападателно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за защита на българския парламент, чиято постройка е част от сериозната инфраструктура на Република България ". Това се споделя в публично известие на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи след вчерашното трето " Велико национално въстание ", при което се стигна до конфликти.

" Напрежението породи към 22 часа. Някои от уредниците на нерегламентираните протестни дейности демонстрираха вербална експанзия по отношение на чиновниците на реда като през мегафони крещяха от доста близко разстояние в техните лица . Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско държание на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха служителите на реда с камъни, пиротехнически произведения и бутилки, цялостни с течност. От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи жители и по този начин да провокират конфликти със чиновниците на реда. Столичната полиция продължава работа по определяне самоличността на провокаторите като на идващ стадий следва да бъдат подхванати и съответните правоохранителни ограничения по отношение на нападателните и хулигански прояви на тези лица ", се споделя още в известието.

В него се прецизира, че по-рано поради открити неразрешени предмети при инспекция на един от построените контролни пунктове, мъж не е бил позволен до протестното мероприятие на площад " Независимост " в София. Други две лица са отведени в столично районно полицейско ръководство - мъж за определяне на идентичност, и жена - за несъблюдение на полицейско предписание . Малко по-късно те са освободени.

" Столичната полиция още веднъж приканва участниците в протестни прояви да съблюдават наредбите на българските закони и да извършват разпорежданията на полицейските чиновници, които се грижат за живота и здравето на всички жители ", приключва формалната позиция.

 Снимка: "Булфото "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР