Детектив по делото Чад Дейбел описва тиксо, намерено върху тялото на JJ Vallow

...
Полицейски следовател, който участва в аутопсията на две деца от
Коментари Харесай

Полицейски следовател, който участва в аутопсията на две деца от Айдахо, открити мъртви месеци след изчезването им, свидетелства в понеделник, че е забелязал количеството тиксо, използвано върху тялото на момчето.

През юни служители на реда откриха останките на Тайли Райън, 16, и Джей Джей Валоу, 7, в селски имот в окръг Фримонт, Айдахо, принадлежащ на Чад Дейбъл, който е женен за майката на децата.

Изчезването на децата се превърна в национална новина, след като Дейбел и майката Лори Валоу внезапно напуснаха района, след като бяха разпитани от полицията за местонахождението на децата и за скорошната смърт на бившата съпруга на Дейбел.

След като останките на децата бяха открити през юни, Дейбъл беше обвинен в две обвинения за заговор за унищожаване, промяна или укриване на доказателства.

idaho липсващи деца lori vallow bail KGMB; KHNL

Властите не съобщават как са загинали децата и никой не е обвинен в убийството им.

Полицейският детектив Рексбург Рей Хермосило, свидетелстващ в понеделник на предварително изслушване за Дейбел, каза, че Джей Джей е бил погребан в черен найлонов чувал в червена пижама и черни чорапи и с бяло и синьо одеяло върху него.

Ермосийо каза, че е забелязал „няколко слоя тиксо, плътно увити“ около главата на момчето, от брадичката до челото му.

Джей Джей също имаше тиксо, увито върху лактите, ръцете и дланите му, каза Ермосийо в съда, а китките и глезените му бяха вързани с лентата.

Адвокатът на Дейбел, Джон Приор, разпитва Ермосийо относно спомените му за датите и часовете на ключови моменти в делото.

Понеделник беше първият ден от изслушването, което се очаква да продължи два дни. Съдията планира да се произнесе накрая дали има достатъчно доказателства, за да започне процес.

Друг свидетел, Мелани Гиб, свидетелства, че е останала с Лори Валоу през уикенда през септември, когато JJ е била видяна за последно. Гиб каза, че е видяла Дейбел с Валоу два до четири пъти по това време. Тя и още един човек правеха подкаст, когато братът на Дейбъл влезе в стаята с Джей Джей. Беше между 21ч. и полунощ, свидетелства тя.

Това беше 22 септември. Тайли беше видяна за последно на 8 септември по време на семейно пътуване до Йелоустоун.

Властите през юни използваха сигнали от мобилния телефон на вече починалия брат на Vallow, за да определят потенциални зони за търсене в имота на Daybell. Останките на децата бяха открити на 9 и 10 юни.

Валоу вече беше вкаран в затвора по две престъпления за дезертьорство и неиздръжка на деца и три обвинения в престъпление. Тя не се призна за виновна. Миналия месец прокурорите добавиха същите обвинения като Дейбъл, но тя не се яви в съда по тези обвинения.

Дейбъл и Валоу се ожениха през ноември, месец след като съпругата му Тами Дейбъл почина в съня си. Властите все още разследват смъртта й. Първоначално смятаха, че смъртта й е естествена, но оттогава сметнаха смъртта й за подозрителна и ексхумираха останките й на 11 декември.

Братът на Валоу, Алекс Кокс, почина през декември.

Гиб каза, че на 26 ноември Чад Дейбъл й се обадил и й казал да не вдига, когато се обади от полицията. Тя свидетелства, че той е обяснил, че полицията е била в дома на Валоу и е попитала къде е Джей Джей, а Валоу е щял да каже, че е с Гиб в Аризона. Валоу й каза по-късно същия ден, че някой се опитва да отвлече JJ, каза тя.

Според запис на телесна камера, пуснат в съда, Валоу е казал на полицията, че Джей Джей е с Гиб и не могат да се свържат с нея, защото е на прожекция на „Замръзналото кралство 2“.

Vallow и Daybell очевидно са напуснали Айдахо след разговор с полицията. Почти две седмици по-късно Гиб се обадил на полицията в Аризона, за да им каже какво се е случило.

След това издирването на децата се засили.

през януари двойката беше открита в Хавай, където бяха от 1 декември. Връчиха им заповед за издирване и полицията даде краен срок на Валоу да предаде Джей Джей и Тайли на властите. Но този срок дойде и си отиде без никакви признаци за двамата.

През февруари Валоу беше арестувана, а през март беше екстрадирана от Хавай.

Предварителното й изслушване е насрочено за 11 август.

Корекция: Предишна версия на тази история посочи грешната възраст за Тайли Райън. Тя е била на 16 по време на смъртта си.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР