Полицейски началник е осъдил кмета на община в Северозапада за

...
Полицейски началник е осъдил кмета на община в Северозапада за
Коментари Харесай

Съдебна сага в Северозапада! Полицейски началник осъди кмет за клевета

Полицейски шеф е осъдил кмета на община в Северозапада за клюка, научи организация BulNews. 
Случаят е от Бойчиновци. Началникът на локалния полицейски сектор Николай Начев завел дело за уронване на престижа му от градончалника Светлин Сретениев. 
Повод за правосъдната сага сред двамата е закононарушение от 2020 година. Тогава аграрни служащи били пребити на полето край града. Те били наети от компанията на Сретениев да извършат действия, когато били нападнати от незнайни лица. Кметът подал сигнал на телефон 112 и на мястото дошъл екип на полицията. Започнато е досъдебно произвеждане, само че причинителите по този начин и не били хванати. 
Година по-късно Сретениев подал тъжба до шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана и министъра на вътрешните работи по отношение на безучастие от страна на началника на сектора в Бойчиновци. Той се оплакал от отношението на Начев, който, по думите му, отказвал да му даде информация по случая, обръщал се на другата страна и даже споделил, че ще бъде служител на реда, до момента в който не го изведе от общината с белезници. 
В жалбата си кметът твърди, че полицейският шеф бил „ зависим на локален аграрни производител “ и постоянно бил виждан със служебната си кола да върви при него, с цел да получава указания против управника. 
Именно за тези думи служителят на реда завел дело. Пред магистратите той декларирал, че сходни изказвания са погрешни и уронват престижа му в обществото, изключително в качеството му на чиновник в Министерство на вътрешните работи. 
Окръжният съд в Монтана оправдал кмета на Бойчиновци, само че на втора инстанция Апелативния съд в София решил, че в действителност налице е клюка. По-висшестоящите в Министерство на вътрешните работи не са открили дисциплинарни нарушавания в работата на Начев, а изказванията за взаимозависимост от аграрни производител по този начин и не били потвърдени. По тази причина Светлин Сретениев е наказан да заплати на служителя на реда обезщетение за неимуществени вреди в размер на 1000 лв.. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР