Полицейски хеликоптери прелетяха днес над столицата, а в центъра на

...
Полицейски хеликоптери прелетяха днес над столицата, а в центъра на
Коментари Харесай

Хеликоптери, робот за обезвреждане на бомби и специални камери на празника на МВР

Полицейски хеликоптери прелетяха през днешния ден над столицата, а в центъра на София робот за неутрализиране на бомби и специфични камери за засичане на незаконни мигранти привлякоха вниманието на хората. Всичко това в чест на 145-годишнината от основаването на Министерството на вътрешните работи.

За някои - фрагменти от екшън, за други всекидневие. Задържане на тези, които са изгубили човешкото и за които животът е нищо.

145 години борба с престъпността - от кражбите на селскостопански животни до разтрошаване на рискови интернационалните групи.

" Това не е просто една от специалностите, това е идея, с която е отредено точно да се грижиш за живота, здравето и имуществото на всички жители. Да бъдеш покрай тях, да оказваш нужното подпомагане ", съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

Кауза, в която сътрудникът до теб е от голямо значение, само че не е наложително да бъде човек.

" Казва се Булет, подготвен е за разкриване и локализиране на взривни субстанции. Работим на летище София. Той е служител на реда като мен, живее с мен, у дома си го повеждам и разгадавам на него както все едно да имам сътрудник човек ", добави старши служител на реда Григор Илиев.



Партньорът може да бъде и машина, която разкрива невидимото за човешкото око.

С техниката в този автомобил на Гранична полиция безпогрешно се засичат незаконните мигранти, които пробват да преминат българската граница и през деня, и нощем.

На своята годишнина Министерство на вътрешните работи сподели част от техниката си. Сред нея - робот, който оказва помощ при откриването и неутрализирането на бомби.
" Тази машина е за пренасяне на тежки неща и рискови, които човек не може да реалокира ", разяснява Миролюба.
На тържествената гала участваха ръководителя на Народното събрание, вицепрезидентът, депутати, дипломати. Патриарх Даниил отслужи водосвет.

Загиналите бяха почетени. Постигнатите най-хубави резултати - отличени.

А най-важното благопожелание, отправено към служителите на реда през днешния ден - след всеки работен ден да се прибират в домовете си живи и здрави.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР