Полицейски части за борба с безредиците в гръцката столица Атина

...
Полицейски части за борба с безредиците в гръцката столица Атина
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу ученици на протест в Гърция

Полицейски елементи за битка с безредиците в гръцката столица Атина са употребявали сълзотворен газ против младежи с качулки , които са хвърляли запалителни бомби и факли против тях по време на митинг на възпитаници по отношение на рисковете от ковид в учебните заведения.

Сблъсъците сред полицията и дребната група са се разразили пред Народното събрание, откакто към 3000 души , най-вече гимназисти, демонстрираха, оповестиха кореспонденти на " Франс прес " от мястото на събитието.

Стотици учебни заведения в страната са затворени поради митинги, като учениците са срещу решението на Министерството на образованието да позволи класове до 30 участници по време на повишаване на инфектираните с новия ковид.

Близо 400 души са умряли в Гърция от вируса от февруари, като процентът на заразяване усили от август насам.

Опозиционните партии разкритикуваха държавното управление с аргумента, че препълнените класни стаи опонират на разпоредбите за обществено разграничаване.

Министерството на образованието отвърна, че по-малко от пет % от класовете в цялата страна са пренаселени.

Ученически организации също по този начин отхвърлят проектите на министерството да ползва отдалечено образование в учебни заведения, затворени от митинги, с аргумента, че доста учебни заведения нямат нужната инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР