Полицейски час е бил въведен в Багдад след протестите, обхванали

...
Полицейски час е бил въведен в Багдад след протестите, обхванали
Коментари Харесай

Извънредни мерки за сигурност в Багдад след сблъсъците

Полицейски час е бил въведен в Багдад след митингите, обхванали иракската столица и други градове в близкоизточната страна, съобщи Би Би Си.

"От 5 часа тази заран (съвпада с българското време) се не разрешава придвижването на хора и транспортни средства в града. Мярката ще важи до второ разпореждане ", е оповестил през днешния ден министър председателят на Ирак - Адел Абдул Махди. Той е допълнил, че ограниченията не са обхванали колите, пътуващи от и до интернационалното летище на града, колите за спешна помощ, транспортните средства на армията и полицията, както и колите на службите за водо- и електроподаване, и богомолците.

Министър-председателят е показал още, че решението за въвеждане на изключителните ограничения за сигурност в другите елементи на Ирак е се взима от управляващите по места. Полицейски час по-рано е бил въведен в югоизточните градове Насирия и Амара, и централния Бабил.

Поводът за засилените ограниченията за сигурност са били митингите, обхванали страната през последните дни. В хода на конфликтите сред стачкуващи и чиновници на реда са починали минимум 12 души, а повече от 600 – ранени.

Много поданици на Ирак бяха излезли по улиците, с цел да изразят своето неодобрение от тежката икономическа обстановка, високото равнище на безработица и други проблеми.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР