Полицейската дирекция от утре ще е с нов директор, това

...
Полицейската дирекция от утре ще е с нов директор, това
Коментари Харесай

Темата на деня в Благоевград! Директорът на ОД на МВР в Благоевград Георги Кандев детрониран! Антимафиотът Д. Димитров влиза в кабинета му утре

Полицейската дирекция от на следващия ден ще е с нов шеф, това е най-коментираната тематика през днешния ден в регионалния център и област Благоевград. Досегашният шеф Георги Кандев освобождава поста и на негово място идва антимафиотът Даниел Димитров, работил в РЗБОП Благоевград и Кюстендил, прочут на състава на локалната полицейска дирекция. Димитров е от град Елена, само че живее със брачната половинка си в Дупница.

Назначението на Димитров е станало в късния следобяд със заповед на вътрешния министър К. Стоянов. Димитров е трябвало да оглави полицейската дирекция в Кюстендил, само че в следствие е решено да бъде назначен в Благоевград, приказват в района.

Смяната на полицейския шеф Георги Кандев се разясняваше под сурдинка в дирекцията от през днешния ден сутринта, когато стана ясно, че Министерство на вътрешните работи министър Калин Стоянов е извикал 15-тина шефове на регионални дирекции и ги помолил да си подадат оставките непринудено. Кандев бе измежду извиканите в министерството полицейски шефове. Той обаче, дружно с още неколцина от шефовете, е отказал да подпише доброволната си промяна, с което е внесъл прочут ужас в Министерство на вътрешните работи и измежду кадровиците.

Въпреки отказътму обаче, министърът е издал заповед за назначението на Даниел Димитров и това е станало в късния следобяд през днешния ден.Очаква се рокадата да бъде осъществена на следващия ден и новият шеф на седне в директорския кабинет, който Кандев е трансформирал в самобитен музей на славата му като чиновник на Министерство на вътрешните работи. На стените в кабинета му респектиращо са подредени купища грамоти, значки и награди, които е получавал. С тези от ФБР изключително се гордее.

Такъв шеф полицията в Благоевград не е имала . Заради сериозната му полицейска експертиза, Георги Кандев ще бъде трансфериран във значимото помощно звено, което подкрепя Министерство на вътрешните работи министъра, настояват осведомени. Дали ще остане там трайно не е ясно, нотова било мястото, което му е отредено към този момент, разясняват в дирекцията.

Припомняме, че Георги Кандев оглави ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград преди тъкмо 2 години и 2 месеца. Пое я от сполучливия до тогава полицейски началник Дойчин Дойчинов, заменен изненадващо във време, в което в Министерство на вътрешните работи кадруваше прословуто гоцеделчевско лоби и отпред на вътрешното министерство беше министър Бойко Рашков от Гоце Делчев. Дойчинов остави трайни следи в ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград по тази причина до през днешния ден всички в и отвън системата говореха, че той ще се върне още веднъж като шеф на локалната полиция.

Георги Кандев е от Гоце Делчев и пристигна в директорския кабинет от бранш " Охранителна полиция " в ГДНП, където се борил с футболните хулигани. Тук стана старши комисар и кариерата му хвъркна нагоре. Затова и от към година мълвата все го пращаше отвън област Благоевград и все на управнически постове в София, началник на жандармерията, огромен началник в ГДНП и други

Напук на всички, които му желаеха подобен напредък в кариерата, Кандев и управническия му екип работиха в ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград доста по -дълго от предстоящото.

Как управляваше дирекцията старши комисар Георги Кандев, какви резултати реализира полицейската дирекция под негово управление, за какво част от кметовете и политиците в региона не можеха да работят с него, за какво кметът на Благоевград Илко Стоянов подаде формален сигнал против Кандев в министерството.

За свадите, за интригите, за " сполучливата " му кадрова имедийна политика и 2 -те емблематични години в ръководството на комисар Георги Кандев, очаквайте детайлности...

П. Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР