Полицейска проверка на шофьор, който е трябвало да вози ученици

...
Полицейска проверка на шофьор, който е трябвало да вози ученици
Коментари Харесай

Свалиха шофьор от автобус с деца във Варна заради алкохол

Полицейска инспекция на водач, който е трябвало да вози възпитаници на екскурзия от Варна до Елена, е открила, че той се е качил зад кормилото след приложимост на алкохол. Това описаха за „ Петел “ родители. Ситуацията се е разиграла тази заран на ул. „ Антим I “, откъдето има процедура да потеглят туристическите рейсове.

По описа на очевидци преди рейсът с възпитаници да потегли, на мястото е пристигнал екип на полицията, който е почнал да ревизира водачите с дрегер. Така един от водачите е бил спрян да потегли, тъй като тестът му се е оказала позитивна.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна потвърдиха за случая. От пресцентъра ѝ оповестиха за „ Петел “, че наличието на алкохол е било доста ниско – под 0,5 промила. Проверката е била рутинна и такива се правят постоянно, когато има превозване на деца. Освен положението на водачите, при тях се ревизира и техническата редовност на транспортните средства.

Заради това, че промилът на алкохола е бил доста невисок, водачът не е арестуван и даже не е глобен. Все отново обаче е взето решение той на не ръководи рейса, а да бъде заменен.  Повече от час по-късно от компанията транспортьор са изпратили различен водач, който да закара децата до Елена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР