Полицейска операция е проведена от служители на сектор Противодействие на

...
Полицейска операция е проведена от служители на сектор Противодействие на
Коментари Харесай

Хванаха магазин за телефони да продава контрабандно злато

Полицейска интервенция е извършена от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОДМВР-Пазарджик, със съдействието на данъчни инспектори от Търговско дружество НАП-Пловдив. В хода на дейностите през вчерашния ден е осъществена инспекция на магазин за продажба на мобилни телефони и аксесоари в  центъра на регионалния град. Инспектиращите открили, че в обекта, употребен от трима локални поданици на възраст 20, 21 и 50 година, се предложили за продажба украшения и декорации от злато.

При осъщественото претършуване на място и в жилищата, населявани от тримата, били открити общо 8.9 кг произведения от злато – гривни, огърлици, пръстени, обеци, медальони. Изяснено е, че накитите не са декларирани по времето на вноса им от прилежаща страна, обектът не е лицензиран за продажба на произведения от благородни метали. Данъчните инспектори са открили и неналичието на касови бонове при контролни покупки от магазина. Очаква се през днешния ден той да бъде запечатан и подложен на щателна инспекция от чиновниците на приходната администрация.

Двама от мъжете са арестувани в ареста за период от 24 часа, а откритите произведения от благородни метали са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 251, ал.1 от Наказателния кодекс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР