Полицейска акция е проведена в имотите на бившия шеф на

...
Полицейска акция е проведена в имотите на бившия шеф на
Коментари Харесай

МВР претърси къщите на бившия шеф на любимото ловно стопанство на Борисов

Полицейска акция е извършена в парцелите на някогашния началник на ловно стопанство " Паламара " край Шумен Бейзат Яхя, предаде . Дългогодишният деятел на Движение за права и свободи в региона минава за един от околните на някогашния министър председател Бойко Борисов. Твърди се, че водачът на ГЕРБ е бил чест посетител в " Паламара ".

Според първичната информация са били претърсени три парцела - в община Венец, в село Осеновец и в близката околност " Дъбрава ".

В първия са открити голям брой документи за благосъстоятелност на парцели, 14 ловни пушки и револвер.

При второто претършуване са открити ловни титли - меча кожа, еленови рога и други Там са открити също и близо 4000 бутилки алкохол без бандерол.

На третия адрес са открити документи за продажба на държавни парцели. Предполага се, че те са купени посредством подставени лица.

Обиските са били в границите на дело за пране на пари. Засега от прокуратурата не удостоверяват, че такова произвеждане е било формирано.

Яхя бе началник на Североизточното държавно (горско) дружество в продължение на 10 години. Той бе уволнен от служебното държавно управление предишното лято.

Бейзат Яхя бе отпред и на локалната конструкция на Движение за права и свободи. Освен това бе и ръководител на общинския съвет в община Венец в продължение на два мандата. След това бе изключен от Движение за права и свободи и се ориентира към ГЕРБ.

До предходната година се твърдеше, че достъпът до ловното стопанство " Паламара " е бил неосъществим за елементарни хора. Сайтът писа, че стопанството е било обичано място за пребиваване на Борисов.

Миналата година депутатът Владислав Панев пусна видео от посещаване си в " Паламара ". В него той съобщи, че към този момент всеки може да посети ловното стопанство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР