Полицайката Симона Радева, за която се твърди, че е помогнала

...
Полицайката Симона Радева, за която се твърди, че е помогнала
Коментари Харесай

Бащата на Семерджиев: Страшно ми тежи, че две млади същества си отидоха


Полицайката Симона Радева, за която се твърди, че е помогнала на Семерджиев да избяга след нещастието, беше краткотрайно отстранена от служба. Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно произвеждане за това че в интервала 2021 година до 5 юли тази година при изискванията на продължавано закононарушение тя е нарушила служебните си задължения  за да набави за себе си или другиго полза.

И Министерство на вътрешните работи, и Прокуратурата проверяват имало ли е и от кого " чадър " на Георги Семерджиев, който е задържан за тежката злополука на бул. " Чери връх ", при която починаха две дами.

Днес Министерство на вътрешните работи удостовери, че шофьорската му брошура от Швейцария е подправена. Това стана ясно след питане на Министерство на вътрешните работи до Интерпол Берн. Отговорът е, че лидерът не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на шофьорски книжки, издадена от швейцарските управляващи.

Със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи в петък е формирано дисциплинарно произвеждане против Симона Радева. То е поради наличните данни за нарушаване на етичните правила.

Служителката е отстранена от служба за период от два месеца, считано от 8 юли. Законът разрешава еднократно удължение на периода с още един месец.

Симона Радева постъпва в системата на Министерство на вътрешните работи през декември 2020 година. Тя е чиновник в група " Охрана на публичния ред " към бранш „ Охранителна полиция “ при 1-во РУПУ. 

„ Той беше на вечеря у дома и нищо не подсказваше, че това нещо се е случило с опиатите. Тръгна си от вечерята към 20:30 ч. някъде. Преди това отиде да вземе брат си от работа. Не съм го виждал след случая, не сме разговаряли. Дойдоха у дома служители на реда. Търсиха го, казахме адреса на квартирата, където живее и го хванаха. Нито е желал да бяга, нито нищо, не го изкарвайте най-големия наркоман “, разяснява пред БТВ татко му Константин Семерджиев.

Родители му споделят, че не са знаели за проблемите му с опиатите. Нито за приятелите му.

Пет нощи не съм спал и не знам накъде да потегли. Излизам от у дома, виждам хората към себе си, имам възприятието, че всички ме гледат и се връщам назад у дома. В моето схващане е, че не съм основал човек, майка му не е родила човек, който може да направи такова нещо. Но ето, че се е случило. Какво да направя, ужасно ми тежи, че две млади същества си отидоха. Не мога да върна живота на двете девойки, той жив се закопа в гроба “, добави татко му.

Преломният миг в живота на Георги бил около задържането му за черно тото, счита татко му.

„ Оттам потеглиха нещата надолу, от най-хубавия футболист на „ Левски “ му се унищожи живота “, добави татко му.

Константин Семерджиев съобщи още, че няма доведен наследник, както се твърдеше последните дни, че също е задържан за алкохол и дрога на пътя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР