Полицаят, стрелял и убил 18-годишно момче, е използвам лично оръжие. 33-годишният

...
Полицаят, стрелял и убил 18-годишно момче, е използвам лично оръжие. 33-годишният
Коментари Харесай

С лично оръжие е стрелял полицаят, убил 18-годишно момче

Полицаят, стрелял и умъртвил 18-годишно момче, е употребявам персонално оръжие. 

33-годишният чиновник на реда е имал в себе си и персонално, и служебно оръжие. Като пред проверяващи той е разказал, че по време на преследването служебното е изпаднало, по тази причина е употребявал персоналното си такова.

До стрелбата се е стигнало, откакто 18-годишното момче е протегнало ръка към чантата си, а униформеният решил, че ще извади оръжие.

До този извод стигнал, откакто е имало данни, че бандата прави грабежи, а на жертвите си момчетата са казвали, че имат револвер.

По случая са формирани две досъдебни произвоства. Според закона служителите на реда нямат право да стрелят с персонално оръжие, до момента в който извършват служебните си отговорности.

„ Не съм осведомен с детайлите по това наказателно произвеждане. Разследване се води, породена е гибел “, сподели и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. 

По-рано на брифинг в правосъдната палата полицията и прокуратурата публично не споделиха, че служителят на реда е стрелял с персоналното си оръжие. Там стана ясно, че е стреляно от 100 м и че служителят на реда е предизвестил беглеца минимум 4 пъти, че ще стреля.

„ Наред със следственото дело, правим и служебна инспекция в Столична дирекция на вътрешните работи, която ще откри всички обстоятелства и условия “, уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов. 

От прокуратурата прецизираха, че районната гледа делото против двамата арестувани за обир, а градската ще се занимава с проблема за породената гибел на момчето от столичния служител на реда.

„ Има една прострелна рана в региона на горната част на тялото. Назначена е аутопсия и съдебно-медицинска експертиза, като би трябвало да се откри дали има други огнестрелни рани и входната рана дали е в предната, или в задната част на тялото “, сподели зам.-градският прокурор в СГП Христо Кръстев.

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР