Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, не е задържан, защото

...
Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, не е задържан, защото
Коментари Харесай

След К. Стоянов: И Прокуратурата определи като некомпетентна“ реакцията на полицая, прострелял младеж

Полицаят, прострелял 19-годишен юноша в Плевен, не е арестуван, тъй като е оказал подпомагане по следствието. Това оповестиха от обвиняването. От прокуратурата дефинираха като „ некомпетентна “ и „ несъответстваща “ реакцията на униформения и допълниха, че е стрелял с персонално оръжие.

В прокуратурата е започнато разследване за причинена телесна повреда на младежа чрез произвеждане на изстрел от полицейски чиновник в Плевен.

Извършен е оглед на местопроизшествието, както и на автомобила, в който се возили няколко младежи – 5. „ Иззети са две гилзи. открити са съответните камери за видеонаблюдение, които обгръщат периметъра на случая. Разпитани са всички забъркани лица и очевидци. Разпитани са четирима от возещите се в колата младежи, не е разпитан единствено потърпевшият. Разпитани са и полицейските чиновници – четири на брой “, допълниха оттова.

Всички, участващи в местопроизшествието, са тествани за приложимост на алкохол и опиати – пробите са негативни.

По думите на прокуратурата несъмнено е открито, че двата автомобила са спрели в един миг, а по-късно колата с младежите е потеглил и един от служителите на реда е създал изстрели. Вторият изстрел е попаднал в задната част на движещия се автомобил, като от багажника през седалката е нанесъл пострадване в региона на гърба на потърпевшия юноша. 

Към сегашния момент няма заплаха за живота му и положението му е устойчиво.

  " Всичко, което настояват, както момчетата, по този начин и чиновниците, които са участвали там, е в развой на изясняване. Считам, че съответната информация могат да я дадат единствено и само от прокуратурата ", по този начин разяснява вътрешният министър Калин Стоянов случая.
 
" Още във вчерашния ден е разпоредена вътрешна инспекция от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен, сътрудника е отхвърлен краткотрайно, до момента в който се прави инспекцията ", сподели още той.
 
Стоянов добави, че от самото министерство, дирекция Инспекторат също е формирана инспекция. Вътрешният министър съобщи, че е разговарял с бащата на потърпевшото момче. " На него му споделих, че по никакъв метод не толерираме това държание от страна на полицейските чиновници. На него също споделих, че това е некомпетентна реакция от страна на полицейския чиновник ", изясни Стоянов. Той добави, че е уверил бащата, че всеки ще си понесе отговорността, в това число и наказателна такава. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР