„Полицаят е наш приятел” – под този надслов преминаха демонстрациите

...
„Полицаят е наш приятел” – под този надслов преминаха демонстрациите
Коментари Харесай

Полицаи направиха демонстрация със служебно куче в две видински училища

„ Полицаят е наш приятел” – под този надпис минаха демонстрациите с полицейска техника и служебно куче, извършени в две видински учебни заведения. Предстоящият празник на българскта полиция, отбелязван на Архангеловден, е мотив за самодейността на пазителите на реда от крайдунавския град.
При огромен интерес от страна на децата минаха демонстрациите в ОУ ”Иван Вазов” и ОУ ”Епископ Софроний Врачански”. Звуковите и светлинни сигнали на патрулния автомобил, майсторското ръководство на мотоциклет от пътен служител на реда и показаните умения от четриног страж на реда, получиха заслужени овации. За следващ път в самобитна атракция се трансформира служебното полицейско куче Бък, безукорно изпълняващо командите на своя лидер. Със зрелищното залавяне на извършител, Бък дефинитивно завоюва благосклонностите на учениците. Демонстрациите завършиха с гасене на пожар от екип огнеборци на видинската противопожарна работа.
Полицаят е наш другар, схванаха децата по наличен метод и под формата на занимателна игра. Превантивната работа измежду тях е един от значимите цели на регионалната дирекция. Партньорството сред видинската полиция и учебните заведения в региона, в разнообразни превантивни начинания, е обичайно и постоянно потребно за децата.
На демонстрациите, проведени от отдел „ Охранителна полиция” във връзка идния професионален празник – отбелязван на Архангеловден, присастъваха старши комисар Янко Янколов – шеф на ОДМВР-Видин, комисар Петър Петров – шеф отдел „ Охранителна полиция”, основен контрольор Веселина Николова – шеф бранш „ Охрана на публичния ред и териториална полиция”, старши контрольор Мирослав Милков – шеф на полицейския сектор в квартал Нов път, чиновници на РУ-Видин и бранш Пътна полиция, и огнеборци от РСПБЗН-Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР