Полицаят, блъснат и возен“ на капака на кола из улиците

...
Полицаят, блъснат и возен“ на капака на кола из улиците
Коментари Харесай

„Крепил се само на пръстите си“: Колегите на полицая от Плевен го наричат Човека паяк

Полицаят, блъснат и „ возен “ на капака на кола из улиците на Плевен, е без заплаха за живота. Той е настанен в болнично заведение и за него се поставят нужните медицински грижи.

Вчера от полицията демонстрираха и фотоси от случая. А сътрудниците му неслучайно го назовават Човека паяк.

По думите на зам.-окръжният прокурор на Плевен Дияна Илиева от самото начало, до момента в който е бил на капака, униформеният се е държал единствено с върха на пръстите си, с цел да не падне от автомобила на пътното платно, осведоми bTV.

„ Вечерта на 7 октомври служителят от Второ РУ-Плевен е получил сигнал за закононарушение – трафик на хора. Той се насочил към ресторант в Плевен, защото съгласно информацията причинителят е изчаквал пред заведението да му бъде доведено момиче, което се е съгласило да проституира в Германия “, добави Дияна Илиева.

Когато отишъл на място униформеният се натъкнал на автомобила на 33-годишния причинител. Вратата на колата била отворена, а мъжът стоял извън.

„ Още преди да приближи него и автомобила, служителят на реда се е показал. Показъл е и служебната си карта за легитимация. В този миг 33-годишният незабавно влиза в автомобила и затваря вратата. Колата е била с включен мотор. Полицейският чиновник застава пред автомобила, с цел да предотврати тръгване, само че това не възпира мъжът – той потегля с доста висока скорост и опустошава полицейския чиновник “, сподели още Илиева.

По думите ѝ служителят на реда е пътувал на капака над километър.

„ През цялото време той се е опитвал да се задържи с върха на пръстите си върху предна лява и дясна колона на вратите. През цялото време е отправял и устни разпоредби към водача да спре автомобила, само че това единствено го ядосало повече и предприемал прекомерно рискови маневри “, добави тя.

33-годишният мъж е престъпно проявен. Осъждан е няколко пъти – за множеството закононарушения, е оправдан. Освен за едно от тях.

„ В хода на следствието е открито, че в колата е имало пушка. Явно това е била повода за внезапното тръгване за разстройване на инспекцията. Пушката е скрита от него в шубраци в страни от стълбище, което води от ул. „ Илинден “ към ул. „ Драва “ в град Плевен. Не е била открита в автомобила “, посочи зам.-окръжният прокурор на Плевен.

Полицаят е спазил всичко по протокол.

„ Служителят е подал сигнал в дежурната част на Второ районно управление (на МВР) и е изискал подпомагане. Информацията, която е получена от него е предадена по каналния ред, както изисква протокола. На място се е оказало подпомагане от негови сътрудници, които пристигайки там, виждат по какъв начин автомобила се отдалечава с него върху капака “, добавя Илиева.

Днес ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка. Очаква се и решението на съда. Към сегашния миг 33-годишният е притеглен като обвинен за това, че при ръководство на МПС е нарушил разпоредбите за придвижване, допускайки причиняването на междинна телесна щета. Има доказателства и за член 333 – нелегално владеене на оръжие. Събират се доказателства и за закононарушението трафик на хора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР