Полицаят, арестуван за наркоразпространение в София, вече е с обвинение.

...
Полицаят, арестуван за наркоразпространение в София, вече е с обвинение.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на полицая, арестуван за наркоразпространение в София

Полицаят, задържан за наркоразпространение в София, към този момент е с обвиняване. Той е арестуван за 72 часа, а прокуратурата ще изиска да остане за непрекъснато в ареста. 26 годишния чиновник на 4-то районно е махленски в осъществяването на три покупко-продажби с продажба на амфетамини. 

Той е укривал амфетамините в абсорбатора в дома си, описвал е в детайли покупко-продажбите си във бележник. Вътрешна сигурност са го следили в продължение на три месеца, като са употребявани и СРС-та. Сигналът за това, че  е пласирал дрога е подаден от негови сътрудници от 4 РПУ. Светослав Иванов е арестуван незабавно след осъществяването на една от потвърдените досега три покупко-продажби. Той е назначен в системата на Министерство на вътрешните работи през 2017 година, като преди този момент е бил стажант в продължение на една година. Няма прегрешения и санкции. Не е показал висок стандарт на живот, живеел е чартърен.

„ Вчера е продал 50 таблетки. Предишните пъти общо 40 ”, поясни градският прокурор на София Емилия Русинова.

Арестуваха чиновник на Министерство на вътрешните работи, който продавал дрога в центъра на София. Той пласирал амфетамини и осигурявал чадър за други дилъри. Сигнал против служителя на реда бил подаден още преди месеци в отдел „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи и от този момент е почнало наблюдението му. Арестуваният е служител на реда неотдавна. Той е на 26 години, от столичното 4-то районно. Работил е в бранш „ Охранителна полиция ”.

„ В началото на юни Софийска градска прокуратура беше сезирана от Дирекция „ Вътрешна сигурност " с информация за това, че чиновник на Министерство на вътрешните работи популяризира опиати. Беше формирано досъдебно произвеждане. Така се стигна до залавянето на лицето, в миг, когато продава дрога. Засега имаме доказателства за осъществяването на три продажби на опиати от началото на месеца ”, заяви в ефира на Здравей, България ” градският прокурор на София Емилия Русинова.

Преди месеци бяха задържани за рекет други петима чиновници от същото столично ръководство на Министерство на вътрешните работи.  „ За да не се позволяват още веднъж сходни случаи, би трябвало деликатно да се сортират фрагментите. Задържаният е назначен през просото. Когато са го проучвали, не са забелязали, че това момче има податливост към закононарушения. Той не е станал дилър за 2 месеца. Той не е учтив да бъде служител на реда ”, каза още някогашният шеф на Национална работа " Полиция " Васил Василев. Той добави, че доста постоянно в наркосхемите са забъркани и органи на реда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР