Полицай застреля двама израелци в египетски туристически обект в Александрия.Поне

...
Полицай застреля двама израелци в египетски туристически обект в Александрия.Поне
Коментари Харесай

Полицай застреля двама израелски туристи в Египет

Полицай простреля двама израелци в египетски туристически обект в Александрия.

Поне двама израелци и гид са били убити в неделя на минимум две места в Египет, съгласно египетски и израелски медии. Заподозреният стрелец е задържан и арестуван, съгласно Extra News, египетски новинарски канал, който има тесни връзки с организациите за сигурност на страната, написа Sky news.

Израелското министерство на външните работи (MAE) удостовери, че двама израелци и египетски екскурзовод са били убити от локален гражданин в Александрия, заявявайки, че управляващите работят по случая.

" Тази заран, по време на туристическо посещаване на група израелци в Александрия, Египет, локален мъж е разкрил огън по тях, вследствие на което двама израелски жители и локалният египетски лидер бяха убити ", споделиха от министерството, представени от BBC. " Освен това има ранен израелец ", добави той.

Според някои известия египетски служител на реда е разкрил огън по рейс с израелски туристи. Междувременно друга туристическа атракция беше сцена на следващото въоръжено нахлуване.

Съобщава се, че израелските пасажери от рейса са се свързали с Министерството на външните работи, заявявайки, че са били обект на пукотевица. Това е първото сходно нахлуване против израелци в Египет от десетилетия.

Нападателят е стрелял " на инцидентен принцип " с персоналното си оръжие, цитира източник от службите за сигурност, добавяйки, че той е бил арестуван на мястото. 

Кадри от последствията от офанзивата, оповестени в обществените медии, демонстрират минимум двама души, явно мъртви на земята в археологически обект.

Израелското външно министерство съобщи, че работи с египетските управляващи, с цел да върне израелските жители в Израел допустимо най-скоро.

Стрелбата се случи ден откакто палестинската въоръжена формация Хамас предприе невиждана офанзива против Южен Израел, изпращайки стотици въоръжени мъже през границата от Газа и изстрелвайки хиляди ракети.

Съобщава се, че минимум 600 души са били убити в Израел, до момента в който други 400 души в линията Газа са били убити при ответни израелски въздушни удари.

Египет беше първата арабска страна, която подписа мир с Израел през 1979 година, само че израелската политика по отношение на палестинците прави страната непопулярна измежду доста египтяни.

През юни египетски служител на реда умъртви трима израелски бойци покрай границата на двете страни. Египет сподели, че той е разменил огън с бойците, до момента в който е преследвал контрабандисти на опиати, само че Израел го обави за терористична офанзива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР