Полицай загина докато изпълнява дълга си – той е бил

...
Полицай загина докато изпълнява дълга си – той е бил
Коментари Харесай

Трагедията с пътен полицай: Колегите му са потресени от случилото се

Полицай почина до момента в който извършва дълга си – той е бил блъснат на местопрестъпление от пийнал водач.

Инцидентът се случва през вчерашния ден вечерта в Новозагорско.

На 2 декември вечерта полицейски патрул получава сигнал за злополука до новозагорското село Сокол и отива. На място виждат преобърнала се кола, двамата души в нея не са потърпевши.

Докато униформените вършат огледа обаче, преминаваща кола удря патрулката.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Върху тях връхлита друго МПС, удряйки челно служебния автомобил. Нашият сътрудник Тодор Тодоров е бил директно зад автомобила и поема съществено с тялото си удара. Получава доста тежки контузии, след това почива “, споделя началникът на бранш „ Охранителна полиция “ към районно управление (на МВР) Нова Загора Красимир Алексиев.

Тестът с дрегер на водача, който помел служителя на реда, регистрира 0,68 промила алкохол в кръвта. Той е арестуван първо за 24, след това за 72 часа.

„ Със сълзи на очи коментирахме случая, сътрудниците му също са потресени. Просто една човешка покруса, млад живот… От една година момчето беше женено, купи си апартамент “, споделя Алексиев.

Министърът и основният секретар на Министерство на вътрешните работи показаха съболезнования към фамилията и околните на починалия чиновник.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Трагичната загуба на нашия сътрудник е следващото увещание, че всеки един от нас би трябвало да осъзнае нуждата от ново отношение и просвета в придвижването по пътищата. Защото сигурността на пътя е споделена отговорност “, споделят от министерството.

Кметът на село Сокол желае помощ от пътната организация поради съдбовния сектор. Само за година случаите били над 15.

Задържаният водач е престъпно проявен. Той може да получи до 15 години затвор, в случай че се потвърди виновността му за ликвидиране по несъобразителност в нетрезво положение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР