Полицай спаси бебе, което е спряло да диша в Търговище,

...
Полицай спаси бебе, което е спряло да диша в Търговище,
Коментари Харесай

История за доброто: Полицай спаси бебе, което е спряло да диша

Полицай избави бебе, което е спряло да диша в Търговище, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

По време на обедната си отмора на 12 декември, инспекторът от бранш „ Научно-техническа лаборатория “ Георги Гюрушев, както всекидневно, е отскочил до дома си.

Доброто: Полицаи помогнаха на майка с дете, аварирали с кола на Автомагистрала „ Тракия “

Докато обядвал с 14-годишната си щерка, чул някакво тракане и диалект на всеослушание във входа на блока. В началото си помислил, че може да са подранили коледарчета.

Излязъл е незабавно и видял своя съседка от горния етаж с бебе на ръце, която тичала от врата на врата по етажите с молба за помощ, защото бебето ѝ е спряло да диша.

Изпадналата в суматоха жена плачела и повтаряла - “Не диша, не диша. Отива си! “ Инспектор Гюрушев е попитал дали бебето не е глътнало някакъв предмет и с цел да в профил тази възможност, го е навел с главата надолу. Момченцето изглеждало безжизнено, устните и ръчичките му били почнали да посиняват.

Първата мисъл на Гюрушев е била да се обади на Спешния телефон, само че решил, че би трябвало да се работи на секундата. Положил детето върху разпънато одеало на стълбището и незабавно е почнал да му прави сърдечен масаж и изкуствено дишане.

След като редувал тия дейности няколко пъти, бебето е почнало леко да си поема въздух. Тогава го увил в одеалото, взел със себе си майката и, без да се бави, с персоналния си автомобил ги е oткарал до Спешния център, където лекарите поели нещата в свои ръце и сложили на бебето маска с съсредоточен О2. Вероятно в дома си момченцето е било получило спазъм.

Понастоящем дребният Емир, който е на година и 10 месеца, е към момента в болничното заведение дружно с майка си, само че единствено за наблюдаване. Опасността за живота му е минала.

А контрольор Гюрушев от Спешния център се върнал у дома, с цел да успокои 14-годишната си щерка, която станала очевидец на случката и била прекомерно изплашена…Иначе познавал фамилията, на което оказал помощ, едвам от два месеца - тогава те се върнали от чужбина и наели квартира във входа, в който той живее.

Полиция, жандармерия и поданици откриха изчезнало 8-годишно дете в Цалапица

В момента на случая бащата на бебето не е бил вкъщи си. Майката на избавеното момченце Венета Ангелова сподели през сълзи: “Ако не беше Георги, в този момент дребният ми наследник нямаше да е жив. Нямам думи да изразя голямата си признателност към този прелестен човек! Не знам дали различен би постъпил като него, малко са такива хора….Да е жив и здрав и все по този начин хуманен! “

Полицейският чиновник е сбит в коментара си: „ Не, не се усещам воин, само че съм същински благополучен, че съумях да оказа помощ на едно дете “.

Инспектор Гюрушев работи в системата на Министерство на вътрешните работи от 18 години. Работил е в патрулно-постовата работа, в „ Криминална полиция “, а към този момент пета година е специалист в научно-техническата лаборатория на регионалната дирекция. Многократно награждаван за реализирани професионални резултати. Баща на две дъщери.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР