Полицай от Враца осъди МВР да му изплати над 43

...
Полицай от Враца осъди МВР да му изплати над 43
Коментари Харесай

Ченге осъди МВР за над 43 бона

Полицай от Враца осъди Министерство на вътрешните работи да му изплати над 43 000 лв., заяви tribali.info. Делото се гледа в окръжния съд във Враца. Униформеният И.И. е предявил срещу ответника - министерство на вътрешните работи иск за възнаграждение на сумата 42 924 лв. за обезщетение за преустановяване на служебно правно отношение, поради придобиване на право на пенсия. Оказва се, че врачанинът имал право да се пенсионира, само че полагащите му се 20 пенсии не били изплатени от Министерство на вътрешните работи и за това той си потърсил правата. Освен сумата от Министерство на вътрешните работи би трябвало да му изплатят и 274.51 лв. дължими лихви за забавеното погашение.

И.И. се пенсионирал на 16 март тази година със заповед на министъра на вътрешните работи, като в заповедта за преустановяване на служебното му правно отношение, категорично е посочено да му се изплатят полагащите му се компенсации.
Врачанските магистрати постановиха Министерство на вътрешните работи да заплати и държавна такса за делото в размер на 1 767 лв.. Решението предстои на обжалване пред Софийския административен съд. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР