Полицай от Охранителна полиция в столичното 4-то Районно управление е

...
Полицай от Охранителна полиция в столичното 4-то Районно управление е
Коментари Харесай

Полицай бе задържан при продажба на наркотици в София

Полицай от " Охранителна полиция " в столичното 4-то Районно ръководство е арестуван през вчерашния ден след договорка с опиати, които е продал в кв. " Лагера ". Повдигнато му е обвиняване за разпространяване на наркотични субстанции и е арестуван за 72 ч., а на следващия ден прокуратурата ще изиска от съда на му наложи непрекъснат арест. Информацията оповестиха представителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Емилия Русинова и зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Арабаджиев на конференция.

Колеги на 26-годишния служител на реда са подали сигнал против него, който е препратен на Столична дирекция на вътрешните работи и вътрешна сигурност. Разследващите са работили по случая 3 месеца. Вчера полицейският чиновник е бил арестуван в " Лагера " след договорка, при която е продал 50 таблетки дрога за 500 лева Оставил е опиатите покрай автомобила, в който е бил. Купувачът ги взел, а по-късно се върнал в колата на полицейския чиновник.

Разследващите имат доказателства за още две предходни покупко-продажби, само че към момента няма данни от къде служителят на реда се е снабдявал с опиатите и дали ги е продавал единствено в кв. " Лагера " или и на други места в София.

При обиск в дома му са открити още 200 таблетки, както и бележник, в който е записвал информация за покупко-продажбите, лицата и сумите, които е получавал при продажбите. Намерени са и парите, които е получил при предходна продажба. Разпространявал е най-вече амфетамин и екстази, които криел в абсорбатор в дома си.

26-годишният мъж е назначен в системата на Министерство на вътрешните работи през 2016 година, а през 2017 година е почнал работа в столичното 4-то ръководство, изясни Арабаджиев. " До момента не е имал санкции или прегрешения, нито пък забележими отклонения от естествената си полицейска активност. С държанието си не е показал по-висок стандарт на живот ", изясни още зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Автоимунните механизми на Министерство на вътрешните работи работят. Не поносим чиновници, извършващи непозволени действия, в нашите структури ", съобщи още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР