Полицай от ОДМВР-Пловдив е обвинен в опит за измама на

...
Полицай от ОДМВР-Пловдив е обвинен в опит за измама на
Коментари Харесай

Нова крими изцепка на полицай у нас, намесени са 90 000 лева

Полицай от ОДМВР-Пловдив е упрекнат в опит за машинация на застрахователно сдружение и в персонално укривателство, оповестиха на брифинг от пловдивската прокуратура.

Полицаят, който е от Пловдив и още няколко обвинени лица през декември 2021 година са се пробвали да създадат опит да заблудят една от застрахователните компании, с цел да им заплати вреда по каско за 90 хиляди лв.. Единият обвинен е притежател на безценен автомобил. В средата на декември предходната година е бил на разпивка с другари, измежду които и обвиненият полицейски чиновник.

Компанията е използвала солидно количество алкохол, като по-късно притежателят на скъпарското возило дал колата си на различен мъж от компанията. Човекът си тръгнал с джипа " Мерцедес ", само че претърпял тежка злополука на пътя. Той също бил пил. Притеснен от случилото се звъннал на обвинения полицейски чиновник за подпомагане, който му дал отговор, че застрахователите няма по какъв начин да изплатят каското, тъй като лидерът е използвал алкохол.

Катастрофиралият съобщил това на притежателя на автомобила и му дал съвет да подменят водачите. Така и създали. Собственикът на возилото помолил различен негов прочут да каже пред полицията, че той е управлявал джипа. След като отишли на място на произшествието и открили вредите и положението на лидера му споделили, че няма място повече там. Човекът си тръгнал.

Малко по-късно пристигнали служители на реда от Асеновград, на чиято територия е станала злополуката. Те били излъгани кой е карал автомобила. Познатият на притежателя, който действително не бил водач,е поел виновността за случая.

На брифинга споделиха, че след разбор на доказателствата били повдигнати обвинявания на притежателя на автомобила и на служителя на реда за това, че склонили и подкрепили за опит за машинация. Спрямо притежателя на колата и служителя на реда са взети ограничения за неотклонение с парична гаранция в размерите на 3 хиляди и 10 хиляди лв..

В Районна прокуратура - Пловдив се води настрана досъдебно произвеждане за самата злополука. От мелето е минало време и няма по какъв начин да се откри с решителност какво е било количеството алкохол в кръвта на лидера в оня миг. Досъдебното произвеждане се води за нанесени материални вреди.

Полицаят сега не е на работа. Започната е дисциплинарна процедура по отношение на него и следва премахване от служба.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР