Полицай от Денвър простреля смъртоносно мъж, който държеше химикалка, която

...
Полицай от Денвър простреля смъртоносно мъж, който държеше химикалка, която
Коментари Харесай

Сбъркал химикалка с нож: Полицай простреля смъртоносно мъж в Денвър

Полицай от Денвър простреля смъртоносно мъж, който държеше писалка, която неправилно е сметнал за нож, оповестиха от полицията, написа " Гардиън ".

На новопубликуваните фрагменти от полицейските боди камери от убийството на 36-годишния Брандън Коул на 5 август се вижда по какъв начин служителят на реда създава два изстрела по мъжа, който се е намирал на тротоара. Малко дете и жена са стояли близо зад мъжа, когато офицерът стреля по него и той пада на земята.

Длъжностни лица оповестиха, че комшия се е обадил на 911, с цел да заяви за евентуално домашно принуждение, в което са забъркани Коул, брачната половинка му и синът му младеж, заяви " Denver Post ". Мат Кларк, полицейски пълководец, съобщи, че съседът е съобщил, че дамата може да е била избутана от инвалидната си количка и че Коул е " преследвал " сина си.

На късия видеозапис, оповестен през вчерашния ден се вижда, че когато служителите на реда пристигнали, дамата седяла до инвалидната количка и споделила на служителя на реда: " Не, не вадете оръжието си против брачна половинка ми, апелирам ви ". Жената офицер дала отговор: " Не мога " и попитала дали дамата има потребност от незабавна помощ. В този миг Коул излязъл от автомобила и двамата служители на реда насочили оръжия към него. Изглежда, че той се е държал безредно и ги е нагрубил.

Като някой изкрещял: " Не, не, не: " Не го застрелвайте! ", единият чиновник го атакувал с електрошок. Коул побягнал от този чиновник към различен служител на реда, при което тя го простреляла с огнестрелното си оръжие, към 40 секунди откакто пристигнала на мястото.

Началникът на полицията в Денвър Рон Томас назова стрелбата " голяма покруса " на конференция, само че отбрани решението на служителя на реда да създаде два съдбовни изстрела отблизо разстояние наоколо до двама минувачи: " На видеото се вижда, че когато тя най-сетне употребява служебното си оръжие, индивидът е толкоз покрай нея, че гледката на дребното дете и другия човек замъглява преценката й. Със сигурност това е било фактор, само че не е имало доста време да работи, преди да бъде пресрещната от това лице ".

Окръжният прокурор ще ревизира законността на стрелбата, сподели Томас.

Разследващите обявиха, че наподобява единствено един изстрел от електрошоковия револвер е улучила Коул и че това не го е спряло да се насочи към полицайката, която го е простреляла. На видеозаписа се вижда по какъв начин черната писалка пада на земята, до момента в който той се срутва. Коул е разгласен за мъртъв в болничното заведение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР