Полицай осъди агресивен пловдивчанин, който го е набил след възникване

...
Полицай осъди агресивен пловдивчанин, който го е набил след възникване
Коментари Харесай

Агресивен шофьор наби полицай след катастрофа в Пловдив, но после...

Полицай осъди нападателен пловдивчанин, който го е набил след пораждане на леко ПТП сред такси и различен автомобил. Служителят на Министерство на вътрешните работи е бил пасажер в таксито и единствено се е опитал да се легитимира, когато е бил атакуван със плесници и юмруци от другия водач, написа " Трафикнюз ".

Първоначално агресорът е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказване санкция в размер на 3000 лева

Пострадалият обаче не бил удовлетворен от решението и претендирал пред съда сумата от 10 000 лева, представляващи неимуществени вреди – породени физически болки, премеждия, прочувствен стрес и оскърбление, претърпени вследствие на нанесен побой.

Случката се разиграла в късните часове на деня, когато потърпевшият служител на реда се качил в такси, което хванал, с цел да се прибере у дома. Колата се движила по бул. „ Цар Борис IIIОбединител “, в посока север – юг. Малко преди Тунела, таксиметровият автомобил бил доближен и изпреварен от различен автомобил и вследствие на засичане било породено леко ПТП.

Шофьорът на другия автомобил не спрял след настъпилото ПТП и траял придвижването си, а таксиметровият водач го последвал, с цел да види и запише регистрационния номер, по отношение на споразумяване на последствията от произшествието. На кръстовището на Сточна гара двата автомобила отбили в страни, до автобусна спирка, като служителят на реда и водачът на другата кола излезли от колите.

Твърди се, че потърпевшият се опитал да се легитимира със служебната си полицейска карта, само че в този миг другият мъж почнал да го удря с плесници и юмруци.

Побоят спрял едвам когато служителят на реда се опитал да влезе назад в таксито. Тогава агресорът се качил в колата си и напуснал мястото на случая. Пристигнали медицински екип и полицейски автопатрул, а на идващия ден било издадено и правосъдно - здравно уверение.

Пострадалият решил да съди другия водач и предявил пред районния съд в Пловдив парично обезщетение в общ размер на 10 000 лева и 800 лева заплатено адвокатското заплащане.

Съдът, като реши събраните по делото доказателства и взе поради възраженията, доводите и настояванията на страните, реши, че претендираният иск от потърпевшия е обективен и следва да му се присъди.

Освен това побойникът би трябвало да заплати на служителя на реда и 800 лв. разноски за адвокатско заплащане, както и общо 1570 лв. разходи по делото./БЛИЦ.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР