Полицай не е позволил на мюсюлманка да влезе в морето

...
Полицай не е позволил на мюсюлманка да влезе в морето
Коментари Харесай

Скандал разтресе Гърция! Полицай към мюсюлманка на плажа: Няма да влизаш във водата, ако...

Полицай не е разрешил на мюсюлманка да влезе в морето в специфичен бански костюм, наименуван „ буркини “ (открити са единствено лицето, ръцете и стъпалата - б. р.), на плажа в Крионери. Това твърди някогашният претендент народен представител Мустафа Чолак, който с разкритията си провокира оживени мнения в цяла Северна Гърция, написа 24rodopi.com.
Случката е от 25 август на плажа в селцето Крионери. „ Ако не се съблечете, няма да влезете в морето “, заплашил служителят на реда. Възмутеното семейство напуснало плажа и селото.
От полицията в Комотини поканили Чолак да даде сведения, с цел да бъде открит въпросният чиновник на реда. От излизащият в Комотини вестник „ О хронос “ настояват, че написаното от Чолак не дава отговор на истината, нямало подобен чиновник на реда. „ Мюсюлманите са в правото си да влизат в морето с какъвто бански им разрешава религията. Случилото се е демонстрация на ислямофобия “, твърди Чолак в обществените мрежи.
Със абсурда е зает и депутатът Илхан Мехмет, който дефинира случилото се като посягане към правата и свободите на жителите. Той е изискал подпомагане от правосъдното министерство за неотложно следствие. Изразил е подготвеност като юрист да помогне на фамилията, което било насила да напусне плажа в Крионери.
Забулени мюсюлманки могат да се видят тези дни и във Фанари и Керамоти.
„ При нас няма проблем. Ползват съблекалните. Шезлонгите и чадърите ни са свободни. Влизат в морето с „ буркини “, никой нищо не им споделя (на фотографията – б. р.). Туристите, изключително от България, се впечатляват повече и даже снимат. Знаете, че в Комотини, Ксанти и периферията до границата с България има доста обитаеми места, в които доминират мюсюлманите “, разяснява притежател на един най-големите бийч питейни заведения в Северна Гърция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР