Полицай Марк Дайл ще бъде уволнен след фаталната стрелба на полицията по Еди Айризари

...
ФИЛАДЕЛФИЯ (CBS) -- Марк Дайл, полицаят, който застреля Еди Айризари
Коментари Харесай

ФИЛАДЕЛФИЯ (CBS) -- Марк Дайл, полицаят, който застреля Еди Айризари в Кенсингтън по-рано този месец, ще бъде уволнен, полицейски комисар Даниел Аутлоу каза в сряда на пресконференция.

Outlaw каза, че Dial ще бъде отстранен за 30 дни с намерението да прекрати работата си.

Полицейският комисар каза, че Dial е отказал да се подчини на заповеди от началник служител и не успя да сътрудничи на разследването на отдела. Той може да бъде изправен пред допълнителни дисциплинарни обвинения, ако се установи, че е нарушил допълнителни правила, каза Outlaw.

Адвокатите на семейството на Иризари, които възнамеряват да заведат дело за неправомерна смърт, пуснаха видеозапис от камерата за наблюдение на стрелбата на собствената си пресконференция във вторник .

Полицията на Филаделфия промени информацията за инцидента, след като прегледа записите от телесните камери на замесените служители. Тези кадри не бяха публикувани към 12:50 ч. Сряда.

Първоначалните новини за стрелбата казаха, че Айризари е бил пред автомобила си и се е хвърлил към полицаите с нож. Но полицията каза, че видеото от камерата на тялото показва, че Айризари никога не е напускал колата си, преди Дайл да го застреля.

Outlaw обяви допълнителни разследвания на противоречиви сметки и невярна информация от полицейския персонал за случилото се по време на спирането.

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР