Полицай е убит до границата с Турция, съобщи МВР. Инцидентът

...
Полицай е убит до границата с Турция, съобщи МВР. Инцидентът
Коментари Харесай

Убиха български полицай, охранявал границата ни с Турция

Полицай е погубен до границата с Турция, заяви Министерство на вътрешните работи. Инцидентът е станал нощес, към 20:35 часа, когато неустановено лице стреля по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент.

В резултат на създадените изстрели служителят на Гранична полиция е умрял на място, а служителят от МО е съумял да се отдръпна от мястото, като същият не е потърпевш. Към мястото на случая са ориентирани най-близките гранично полицейски дежурства.

За случая са известени турските гранични управляващи, като е направена среща на линията на държавната граница, за определяне и задържане на причинителя. Предполага се, че причинителят е на турска територия. Изпратените дежурства не са открили противозаконни мигранти в региона.

За случая са известени дежурен проверяващ служител на реда, дежурен специалист, действен служащ, дежурен следовател и дежурен прокурор. Към мястото потегля министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Очаква се към 9:00 часа той да даде информация за медиите пред РДГП “Елхово ”.

Във връзка със случая се анулира формалното отбелязване на празника на националната полиция – 8 ноември.

По думите на кметския наместник Иван Франсъзов в село Голям Дервент всекидневно минават групи с незаконни мигранти. Той сподели още, че в селото, в което живеят към 30 души, не са чули изстрели нощес. Преминаващите мигранти са най-вече сирийци и афганистанци. По негова информация починалият служител на реда е от Елхово.

„ Хората ще настръхнат против мигрантите поради трагичния случай, при който беше прострелян и погубен граничен служител на реда “, изясни пред БНР Франсъзов.

„ Граничните управляващи нормално ги задържат. До момента не сме имали случаи на нападателно държание от тяхна страна “, добавя той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР