Полицай е спасил от сигурна смърт мъжа, който в петък

...
Полицай е спасил от сигурна смърт мъжа, който в петък
Коментари Харесай

Кметът Демира Димитрова: Полицай спаси човека, който се заля с бензин в Софрониево

Полицай е избавил от сигурна гибел мъжа, който в петък се заля с бензин във врачанското село Софрониево, заяви кметът Демира Димитрова. За случая писа само организация BulNews.bg. Вчера в селото, което е част от община Мизия, станаха трагични събития, които едвам не приключиха със гибелта на локален човек.
Историята почнала сутринта в петък, когато при Димитрова отишъл 58-годишният Добромир Христов Горетов, прочут като Мирчо. Мъжът бил в нетрезво положение и заплашил, че ще се самозапали поради документи, които носел, само че отказал да покаже. По неофициална информация става въпрос за тъжба на някогашната му жена Еми, която живее в село Хърлец. Тя подала сигнал в полицията и прокуратурата, че върху сина й Христомир има белези от физически тормоз. 30-годишният мъж е със забавено умствено развиване и затова получава помощи и пенсия. До преди месец живеел в Софрониево при татко си и точно прекъсването на тези пари го вбесило и докарало до крайното решение да се самозапали. Кметицата на Софрониево направила всичко допустимо да успокои побеснелия мъж, като потърсила помощ и от негови близки. Добромир си тръгнал, само че към 16.55 ч. бил получен сигнал, че в къщата му в края на селото има пожар.
Пристигналите пожарна, полиция и кола за спешна помощ заварили пияния собственик да седи оттатък и да гледа по какъв начин гори парцела му. Когато схванал, че ще бъде отведен за разпит в сектора в Мизия, той декларирал, че влиза в къщата да си вземе персоналната карта и тогава сграбчил шише с бензин. Добромир направил опит да се самозапали, само че един от служителите на реда реагирал стремително и му попречил да го стори.
Демира Димитрова към този момент е подала сигнал до прокуратурата за нестабилния мъж, който явно е рисков за себе си и близките. Очаква се съдът да вземе решение за настаняването му в профилирано заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР