Полицай е получил условна присъда за поискан и получен подкуп

...
Полицай е получил условна присъда за поискан и получен подкуп
Коментари Харесай

Условна присъда за полицай за подкуп в Плевен

Полицай е получил условна присъда за пожелан и получен рушвет от водач в размер на 10 евро.

Наказанието е наложено от състав на Окръжния съд в Плевен по дело, формирано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура. За това оповестява Ина Минкова от Съдебната палата в града.

Обвиняем е мъж на 38 години. В качеството си на длъжностно лице - служител на реда, той е изискал и приел сумата от 10 евро, с цел да не сформира акт за определяне на административно нарушаване заради техническа нередовност на спирачната система, за която водачът на транспортното средство възразил да има.

Въпреки това, " от боязън да не бъде притеглен към административно-наказателна отговорност ", лидерът дал банкнотата от 10 евро на служителя на реда, се показва в обвинителния акт.

Деянието е осъществено посредством изнудване, чрез корист със служебно състояние. В днешното съвещание правосъдното разследване е завършило и е постановена присъда, с която съставът на ссъда признава подсъдимия за отговорен .

Наложеното наказване е тригодишна условна присъда с изпитателен период от три години. Той би трябвало да заплати и санкция в размер на 1000 лева и е лишен от правото да длъжността " чиновник на Министерство на вътрешните работи ". 

Присъдата не е дефинитивна. Тя предстои на обжалване и протестиране пред Апелативния съд във Велико Търново, в петнадесетдневен период, считано от през днешния ден, добави Минкова. М.Г. е с наложена мярка за неотклонение " Подписка ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР