Полицай е бил застрелян по време на протести в Иран,

...
Полицай е бил застрелян по време на протести в Иран,
Коментари Харесай

Бунтовете в Иран ескалират: Протестиращ уби полица и рани още трима

Полицай е бил убит по време на митинги в Иран, а трима негови колегиса били ранени, съобщи Ройтерс.

Това е първото известие за погубен чиновник на реда, откогато започнаха антиправителствените демонстрации предходната седмица.

" Нарушител на публичния ред се възползва от обстановката в град Наджафабад и стреля по полицейските сили с ловна пушка. В резултат на това трима бяха ранени, а един бе погубен ", сподели Саид Монтазер ал Махди, представен от иранската държавна организация.

Не се прецизира по кое време е станал случаят.

По-рано през днешния ден бе оповестено, че по време на митингите има 12 жертви. В изказване президентът на страната Хасан Рохани прикани държавното управление да стартира промени и уточни, че хората в страната желаят повече права. Така той отхвърли обясненията на кабинета в Техеран, че митингите са инспирирани от интрига на непознати страни.

Междувременно през днешния ден американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е пристигнало " време за смяна " в Иран.

" Иран се проваля на всяко ниво, макар ужасната договорка, подписана с тях от държавното управление на Обама. Великият ирански народ е репресиран от доста години. Те са гладни за храна и независимост. Богатството на Иран е заграбвано, наред с човешките права. ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА! ", написа Тръмп в Туитър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протестите, провокирани от повишението на цените на някои артикули, започнаха в четвъртък във втория по величина ирански град Машхад и обгърнаха по-късно други обитаеми места.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР