Полицай е бил застрелян, а още трима души ранени по

...
Полицай е бил застрелян, а още трима души ранени по
Коментари Харесай

Иран се тресе. Правителството е в паника

Полицай е бил убит, а още трима души ранени по време на митингите в Иран през последния ден, заяви ТАСС.

Демонстрациите против държавното управление започнаха през предходната седмица. Причината е обществено неодобрение, породено от повишение на цените на тока.

Това е първи случай на погубен служител на реда, от както митингите започнаха. В град Наджафабад извършител е разкрил огън с ловна пушка. Той е умъртвил служителя на реда и е ранил още трима души.

Правителството в Иран към този момент осъди поддръжката към протестиращите, която президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрече. От началото на демонстрациите бяха задържани 450 души.

"Смелите иранци излизат всеобщо на улиците. Те желаят независимост. Искат правдивост. Искат съществени свободи, каквито са им отказвани от десетилетия. Злият режим на Иран пилее милиарди долари за разпространение на ненавист. Пожелавам шанс на иранския народ в търсенето на независимост “, съобщи израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Вече изтекоха и криптограми от диалозите в иранското държавно управление. От тях проличава суматоха измежду ръководещите, които все по-усилено разискват по какъв начин да погасят недоволството.

От началото на митингите броят на починалите е достигнал 22 души. В разнообразни елементи на страната са избухнали и контрапротести в поддръжка на държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР