Полицай е бил сериозно ранен при сблъсъци, които избухнаха между

...
Полицай е бил сериозно ранен при сблъсъци, които избухнаха между
Коментари Харесай

Тежко ранен полицай при сблъсък с демонстранти в Атина

Полицай е бил съществено ранен при конфликти, които избухнаха сред стачкуващи и полицията в атинския квартал Неа Смирни, заяви гръцката телевизия Скай.
Според първичните информации, той е ранен в главата от сигнална ракета или от камък. Улиците към полицейския сектор в квартала наподобяват като полесражение с пожари, а стачкуващите хвърлиха десетки коктейли молотов и сигнални ракети против полицията.
Повод за демонстрацията стана конфликт сред служители на реда и жители в квартала в неделя. Според първичните пояснения на полицията, жителите са се пробвали да попречат на полицията да извърши надзор на противоепидемичните ограничения и са показали експанзия към чиновниците. Във видео, публикувано в обществените мрежи, обаче се вижда, че служители на реда удрят очевидно неоснователно юноша с палки по време на арест.
Прокуратурата стартира инспекция по случая, само че това не успокои недоволството. Днес в Неа Смирни се събраха поданици на квартала, синдикални представители, работен клубове, студентски сдружения и други организации и издигнаха лозунги против полицейското принуждение.
Днес министър председателят Кириакос Мицотакис упрекна водача на опозиционната СИРИЗА Алексис Ципрас във "висша безнаказаност " поради апелите към жителите да вземат участие в демонстрации в изискванията на пандемия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР