Полицаите в Самоков задържаха 9 души, участвали в масов бой,

...
Полицаите в Самоков задържаха 9 души, участвали в масов бой,
Коментари Харесай

Див екшън в Самоков: Полиция, спецсили и жандармерия обуздават агресивна тълпа, размахваща брадви, бухалки и ножове!

Полицаите в Самоков задържаха 9 души, взели участие в всеобщ пердах, зародил пред постройката на Районното ръководство в града. Действията на органите на реда предотвратили разрастването на мелето, пишат от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Масовият пердах станал в събота, 1 септември, към 23.30 часа. Тогава бил подаден и сигнал, че на улица " Странджа " в Самоков е зародило всеобщо сборичкване сред 12 души.

Към мястото са изпратени екипи на полицията, пред които 39-годишна жена показала, че тя и нейни родственици били нападнати от семейство, с което имат остаряла омраза.

В същото време в локалното районно ръководство се появили три лица от въпросното семейство, които от своя страна поискали да подадат тъжба срещи трима от първата фамилия. Те показали, че към 22 часа същата вечер трима от съперниците им го заплашили с нож пред магазин.

Излизайки пред постройката на ръководството, тримата от втората фамилия били посрещнати от навалица от над 30 души, носещи брадви, бухалки и ножове, които подхванали разпра с тях и чакащите ги извън техни близки.

С цел преустановяване на всеобщото меле били мобилизирани всички налични чиновници на районното в Самоков.

Униформените съумели да разпилян нападателната навалица.

При случая потърпевши двама мъже, единият от които е прегледан и освободен за домашно лекуване, а другият - настанен за лекуване в самоковската болница с прободна рана, само че без заплаха за живота.

По случая почнало следствие. В хода на подхванатите дейности служителите на реда съумели да открият самоличността на най-дейните участници в сбиването.

Последвала профилирана полицейска интервенция по задържането на причинителите възобновяване на положителния публичен ред.

В акцията взели присъединяване и униформени от районните ръководства в Костенец, Ихтиман, както и сътрудниците им от Специализирани полицейски сили към Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията.

Първоначално служителите на реда арестували 5 души от Самоков, измежду които и 2 дами. Други трима са оповестени за общодържавно търсене. Впоследствие същите са открити и задържани. Задържан е бил и още един участник в мелето пред полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата на служителите на реда продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР