Полицаите в Минаполис отново са в центъра на вниманието на

...
Полицаите в Минаполис отново са в центъра на вниманието на
Коментари Харесай

Нов кървав ужас на лобното място на Джордж Флойд

Полицаите в Минаполис още веднъж са в центъра на вниманието на американските медии. 7 месеца след там, локалната полиция употребява оръжие против нападател. Полицейските чиновници гръмнаха и убиха мъжа в престрелка, откакто беше помолен да спре на място.

Инцидентът е станал вечерта на 30 декември. Както разясни ръководителят на локалната полиция, след този случай в региона на случая още веднъж са се появили към 100 протестиращи, които са призовани от чиновниците на реда да не възобновяват стачките и да изчакат публикуването на цялостна информация за случая.

Както разясни шефът на полицията Медария Арарандон по време на конференция, ликвидираният нападател първи е разкрил огън по служителите на реда. Той е стрелял по чиновниците на реда към 18:15, на по-малко от миля от мястото, където е умрял Джордж Флойд. В отговор на дейностите на мъжа един от чиновниците на реда отправил противоположен изстрел.

Полицията на Минеаполис даде обещание на 31 декември да разгласява фрагменти от видеокамерите, конфигурирани в региона.

Припомняме, че по-рано през май 2020 година стачкуващи, излязоха на улицата след гибелта на Флойд, изгаряйки полицейското ръководство.

„ Не можем да толерираме разрушително незаконно държание “, сподели Арарандон, отбелязвайки, че „ градът е претърпял прекалено много “.

Отбелязва се, че протестиращите се разпръснаха към 1 сутринта, когато на открито стана студено. Според служителя на реда убитият мъж е спрян по съмнение за осъществяване на закононарушение. В същото време полицията в Минеаполис не посочи в какво тъкмо е обвинен умрелият.

Правоприлагащите органи също не прецизират дали става въпрос за гибелта на негър или е погубен представител на друга раса. До починалата в колата имаше и жена, която не е потърпевша вследствие на случая.

В момента се открива какъв брой чиновници на реда са употребявали оръжия в отговор на стрелбата по умрелия мъж.

БЛИЦ напомня, че.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР