Полицаите се готвят за протест с искане за увеличение на

...
Полицаите се готвят за протест с искане за увеличение на
Коментари Харесай

В МВР се готвят за протест

Полицаите се готвят за митинг с искане за нарастване на заплатите. Още идната седмица на няколко места в страната ще стартират безмълвни предупредителни митинги. Ако държавното управление не е склонно да договаря, ще се стигне и до национални.

В Министерство на вътрешните работи коронавирусът беше единствено за един месец

През последните няколко месеца министър председателят Бойко Борисов неведнъж хвалеше служителите на реда за положителната им работа напролет, когато във всички регионални градове имаше КПП-та. Служителите от Министерство на вътрешните работи, дружно с лекари и здравни инспектори, непрекъснато са на първа линия и при инспекции, и при управление на поставените под карантина. Едновременно с това обаче служителите на реда бяха изключени от, с което бяха увеличени заплатите на чиновниците от близо 30 институции, измежду които данъчни, митничари и басейнови дирекции.

" Очевидно Министерство на вътрешните работи, което дружно с медицинските служащи в цялата страна изнесе главно тежестта на прилаганите ограничения и продължава да търпи най-тежките последици от рецесията, не е заслужило веществен тласък. Натрупаните хиляди часове труд, положен от сътрудниците при всевъзможни метеорологични условия, в непосреден контакт с карантинирани и заболели, стотиците болни чиновници, рисковете от заразяване поради първата линия, на която се трудят, очевидно са незадоволителни, с цел да се избегне такова мощно дискриминационно и обидно решение ", обявиха от най-големия полицейски профсъюз - СФСМВР.

За работата си на първа линия до момента служителите на реда са получили еднократно награди от по 650 лева И тези пари обаче не са стигнали до всички. Според СФСМВР те са раздадени по неразбираеми критерии, заради което от двама чиновници на една и съща служба в едно ръководство единствено единият е взел бонус. В същото време служителите на реда не престават да са на първа линия, а няма даже информация какъв брой от тях са се заразили с ковид.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР