Полицаите са проверили 7595 моторни превозни средства в рамките на

...
Полицаите са проверили 7595 моторни превозни средства в рамките на
Коментари Харесай

МВР хвана 25 почерпени шофьори и 12 дрогирани

Полицаите са ревизирали 7595 моторни транспортни средства в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 395 водачи и пасажери, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

До момента са формирани 2074 фиша и 675 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 
 34 водачи са били почерпени, откри за ден продължаващата акция на Министерство на вътрешните работи
34 водачи са били почерпени, откри за ден продължаващата акция на Министерство на вътрешните работи

13 водачи са карали с дрога

В рамките на миналия ден са открити общо 25 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 14 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 11 - с над 1,2 на 1000 , двама са отказали да им бъде изработен тест. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 души, а седмина водачи, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

Това демонстрират междинни резултати от стартиралата профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор " са тествани общо 1806 МПС и 2659 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 662 фиша и 220 АУАН. Шестима водачи са управлявали след приложимост на алкохол до 1,2 промила, двама - над 1,2 промила.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР