Полицаите са постъпили правилно. Трябва да има допълнително уточнение за

...
Полицаите са постъпили правилно. Трябва да има допълнително уточнение за
Коментари Харесай

Иван Савов за стрелбата по крадец: Полицаите са постъпили правилно

Полицаите са постъпили вярно. Трябва да има в допълнение конкретизиране за обстановката – какъв брой нападателни са били лицата. Първият изстрел е бил сигнален, вторият в краката. Изстрелът в рамото е в резултат на това, че бягащият е паднал и по случайност патронът го уцелил. 

Това разяснява престъпният специалист Иван Савов по случая с погубен от полицията 18-годишен юноша, ограбил две девойки в столицата.

Стреляли са в краката, с цел да могат да го спрат. Целта е лицето да остане живо. Това е последна мярка и никой сътрудник няма да тръгне да стреля току-тъй към нарушител. Традиционно в полицията се насажда боязън за изпозлването на огнестрелно оръжие. Затова има доста случаи, в които служители на реда е можело да се намесят, а не са, добави Савов.

Той посочи, че в закона написа, че оръжието се употребява в краен случай. „ За нас може би е годно предлагането, че може да бягат още. Най-вероятно служителите на реда са решили, че не могат да го спрат. Освен това е даден сигнален изстрел във въздуха. Лицето не се е подчинило “, изяснява още престъпният специалист.

Да съдят служител на реда, извършил отговорностите си, за съзнателно убисйтво е безумство. В полицията има доста истории, на които са им унищожили живота откакто са използвали оръжие по време на работа, даже когато са защитили личния си живот, разяснява още Иван Савов.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР