Полицаите, отказали 10 000 евро подкуп, са студенти на УниБИТ

...
Полицаите, отказали 10 000 евро подкуп, са студенти на УниБИТ
Коментари Харесай

Достойни българи! Полицаите, отказали 10 000 евро подкуп, са студенти на УниБИТ

Полицаите, отказали 10 000 евро рушвет, са студенти на УниБИТ
Честните чиновници на Министерство на вътрешните работи са докторант Елена Симова и Алек Каленски, четвъртокурсник в компетентност „ Национална сигурност “

" Не сме герои, а кардинални експерти и почтени хора! И се гордеем, че сме ученици на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии! "

 

Това са думи на двамата служители на реда, които влязоха в новините преди ден с обстоятелството, че по време на нощно дежурство не са се изкушили от препоръчан рушвет от 10 000 евро, 3 000 лв. и златен часовник марка Rolex.

 

Елена Симова е докторант в УниБИТ. Алек Каленски е в 4-ти курс, компетентност „ Национална сигурност “, и се готви за отбрана на бакалавърска дипломна работа.

Двамата са били на работа в ранните часове на 18 януари, когато техният шеф група старши контрольор Любомир Апостолов залавя мъж във очевидно замайване, до момента в който прави скандал на кръстовището на бул. „ Дондуков “ и бул. „ Мария Луиза “.

 

Старши контрольор Апостолов вика за подкрепление младши контрольор Елена Симова и младши контрольор Алек Каленски и с цел да тестват водачите за наркотични субстанции и приложимост на алкохол с техниката в тяхната кола.

DrugTest 5000 регистрира позитивна проба за 3 типа опиати – канабис, амфетамин и метамфетамин, и се стартира процедура по задържане на лицето – 23-годишния Ахмад Шамседдин Камиран, който приказва прелестен български език.

Престъпникът явно е бил квалифициран и отракан. Привлича вниманието на служителите на реда Симова и Каленски с недоволство, че белезниците го стягат. Те почитат човешкото му предпочитание да разхлабят железата и по този начин виждат хвърлените пред задната седалка на патрулката пачки пари. „ За вас са, имам и още... “, споделил сириецът. До него в този миг е младши ивнспектор Симова и го предизвестява, че това е закононарушение.

По-късно предложил 3000 лв. и златния си Rolex на старши контрольор Апостолов и младши контрольор Каленски, до момента в който го съпровождат до ВМА за кръвна проба.

Историята, която донесе медийната популярност на двамата пътни служители на реда и техния шеф Апостолов на връх Атанасовден, в действителност е всекидневие за хората в униформа на пътя.

 

Сред сътрудници в УниБИТ Елена Симова е споделяла, че съвсем на всяко дежурство задържа водачи след приложимост на наркотични субстанции, стотици са случаите в професионалната й процедура.

 

Каленски разяснява, че три пъти до момента му е бил предлаган рушвет. За първи път обаче сумата била толкоз огромна. Полицаят твърди, че даже и не си е помислил да вземе парите.

В УниБИТ – в бакалавърски и магистърски специалности, се образоват доста настоящи служители на реда, привлечени от качеството на образователния развой и опцията за струпване на познания и умения за експертиза в практиката.

Гордост за всяко висше учебно заведение е неговите ученици да демонстрират на света, че са почтени хора, почтени жители, същински експерти и образец за обществото, разяснява ректорът на УниБИТ проф. дн Ирена Петева.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР