Полицаите от затворите в Румъния излизат на протест днес. Те

...
Полицаите от затворите в Румъния излизат на протест днес. Те
Коментари Харесай

Полицаите от затворите в Румъния протестират срещу правила от Брюксел за пенсиите

Полицаите от пандизите в Румъния излизат на митинг през днешния ден. Те ще се съберат в 11:00 часа пред Представителството на Европейската комисия в Букурещ, с цел да изразят недоволството си от изискванията, наложени от Брюксел във връзка с измененията в Закона за военните пенсии, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Европейската комисия изнудва румънския парламент да одобри закона във формата, мечтана от Брюксел. В противоположен случай страната ни към този момент няма да получава 1,4 милиарда евро. Правителството продаде защитата, публичния ред и сигурността на румънците за 1,4 милиарда евро - пари, които няма да отидат в лечебни заведения, учебни заведения или автомагистрали, а в джобовете на партийни компании “, настояват представителите на Федерацията на синдикатите от Националната администрация на пандизите в изказване, оповестено на формалната им страница във Facebook и изпратено до медиите.

Те обръщат внимание на Европейския съюз, че Румъния не е единствената страна от Европейски Съюз или НАТО, която има друга система за пресмятане на военните пенсии. Франция, Германия, Полша, Белгия са страни, в които обезпечаването на приходите на чиновниците в бранша на защитата, публичния ред и националната сигурност, след прекосяването им в запаса, се основава на държавна пенсионна система, сходна на тази в Румъния.

" Европейската комисия трансформира служителите на реда, военните и чиновниците в пандизите в опитни зайчета на Европа. След опита в Румъния ще последват ли и други страни от НАТО? ", питат синдикалистите.

Те разясняват, че политиците от ръководещата коалиция са се върнали от Брюксел с тежки условия за държавните военни пенсии.

„ Директивите, които Европейската комисия наложи на Румъния, водят до липса на фрагменти в правоприлагащите институции в страната. „ Диктатурата на Брюксел “ за изменението на Закона за държавните военни пенсии повдига въпроси по отношение на независимостта на Румъния във връзка с нейната вътрешна политика и нейния народен интерес ”, означават от Федерацията на синдикатите от Националната администрация на пандизите.

На 30 май чиновниците от пандизите в Румъния блокираха активността си в местата за отнемане от независимост. В знак на неодобрение за четири часа те замразиха свижданията, програмата за разходки и представянето на арестуваните пред съдилищата. Тогава те се заканиха, че протестната им акция съставлява първо предизвестие за ръководещите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР