Полицаите не са убийци. Нито един служител на МВР не

...
Полицаите не са убийци. Нито един служител на МВР не
Коментари Харесай

Генади Тенев, СФСМВР: Никой полицай не отива на работа с презумпцията да навреди на някого

„ Полицаите не са убийци. Нито един чиновник на Министерство на вътрешните работи не излиза от вкъщи си и не отива на работа с презумпцията да навреди на някого ". Това съобщи заместник-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Генади Тенев.

Той разяснява случая, при който чиновник на реда простреля смъртоносно 18-годишен мъж след гонене в София.

Случаят раздели публичното мнение.

„ Нямаме позиция към момента, защото нямаме задоволително данни и информация за случая ", съобщи Генади Тенев. „ За момента заставаме зад дейностите на сътрудника ", добави Тенев.

Според него това, че е стрелял с персонално оръжие не трансформира обстановката. „ Това е подробност - дали е стрелял със служебно, или персонално оръжие ", счита Тенев.

От синдикалната федерация обаче имат рецензии за подготовката на чиновниците.

„ Не може еднократно на 2-3 месеца да се организират някакви занимание, да вземем за пример стрелкова подготовка, а да се чака да са ефикасни и да работят при стресова обстановка, каквато е потреблението на оръжие. Ситуацията се развива в границите на 3 до 5 секунди. В това време служителят би трябвало да реши своите дейности. А по-късно с месеци се разяснява какво е трябвало да направи и по какъв начин ", съобщи Тенев.

Според него законът е добър и чиновниците на Министерство на вътрешните работи имат задоволително права и отговорности.

„ Идва идващият миг - отбраната на този чиновник, защото в правото се смята, че всеки е почтен до доказване на противното. Тук е ролята на страната и на системата на Министерство на вътрешните работи да застане зад този чиновник до изясняване на случая ", сподели Тенев.

Той прикани хората да оставят службите да си свършат работата и да не се дават оценки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР