Полицаите нас пазят, а тях ги „поръчват“ - това означава,

...
Полицаите нас пазят, а тях ги „поръчват“ - това означава,
Коментари Харесай

Навръх празника на МВР министърът възмутен: Полицаите нас пазят, а тях ги поръчват - това ще спре!

Полицаите нас пазят, а тях ги „ поръчват “ - това значи, че си правят работата и са притиснати в ъгъла. Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев на формалната гала пред паметника на Незнайния войник във връзка 139 години от основаването на Министерство на вътрешните работи.

„ Не може държавни мъже, които служат на страната в Министерство на вътрешните работи, в защита и някаква друга институция, да са цел на нарушителите. Това ще го преследваме с всички сили и средства. Не могат да бъдат „ поръчвани “ магистрати – с тези, които работи прокуратура, полицейски чиновници. Не стига, че протягат ръка на полицейските чиновници, а някъде ги и поръчвали и се опитвали да се саморазправят с тях. Такова нещо ще бъде прекратено. Надявам се, ще създадем всичко допустимо такова нещо да не се случва. Хората, чиновниците в Министерство на вътрешните работи би трябвало да са спокойни. Те нас пазят, те тях ги поръчват “, разяснява Радев.

Ето с каква тлъста премия щял да се облажи синът на Йоско, откакто затрие прокурори и ченгета

Според него това значи, че си правят работата, че са притиснати и че са в ъгъла. „ Ние ще продължаваме да ги притискаме, до момента в който не ги вкараме в местата, където справедливо би трябвало да бъдат “, добави той.

„ Винаги, когато приказваме по нещо, което се е случило напълно скоро, прясно и работим по него, внимаваме какво споделяме, с цел да не ги учим и да не им споделяме най-малко какво вършим. Има забъркани сигурно. Никога те не са сами. Няма проведени групи, каквито е имало преди години. Всички го виждате това и е добре, че го няма. Но има такива, постоянно ще има и ще се опитваме да ги притискаме и да ги вкарваме в местата за отнемане от независимост или друго, каквото постанови съдът. Най-трудно се намират тези, които са в основата, мозъците на интервенциите, и на най-дребните – и банкоматите, и тези, които се занимават с такава активност, за която ме питате, и за всяка друга “, изясни вътрешният министър.

Според него най-трудно се стига до тези, които са го замислили. „ Те по тази причина са и по-умни и имат маши, които го вършат. Много пъти хващаме машите, изпълнителите. Не съумяваме да стигнем до тези, които са го замислили. Така вършим и с мигрантите. Затова ги пускаме някой път, а вие питате. Умишлено ги пускаме, следим ги, с цел да хванем каналджиите. И там също добре се оправяме “, добави той.

Попитан дали президентът би трябвало да свика КСНС на тематика миграция, Радев уточни, че не може да приказва от името на президента. „ Той взема решение какви тематики да повдига. Ако е решил, че това е значимо, да. Аз мога да кажа числата. В момента в страната ни има тъкмо 700, плюс-минус, такива мигранти, които са минали и са в двата центрове на Държавната организация за бежанците и в Дирекция „ Миграция “. Капацитетът единствено на едната институция е 5190, а на другата 700. С запасите стигаме до 10 000. Ние какъв брой имаме? Това единствено по себе си приказва, че органите в страната се оправяме добре с миграцията – това, което сега тресе политически доста мощни и мощни страни от Европейски Съюз “, сподели още министърът на вътрешните работи.










Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР