Полицаите на границата трябва спешно да преминат обучение.Искам да призова

...
Полицаите на границата трябва спешно да преминат обучение.Искам да призова
Коментари Харесай

Стефан Балабанов: Какво прави държавата с хората, прекарващи мигранти през границата – нищо!

Полицаите на границата би трябвало незабавно да преминат образование.
Искам да прикани българското държавно управление и БПЦ да създадат във всички регионални градове един молебен за здраве на българските служители на реда за триумф.

Това сподели в предаването „ “ на Радио „ Фокус “ Стефан Балабанов, някогашен заместник-министър на вътрешните работи и член на управлението на Вътрешна македонска революционна организация. Той е лекар на науките – „ национална сигурност “.

Но на първо място ние би трябвало да си помогнем сами. А по какъв начин да го създадем, когато за година и половина бяха изгонени от Министерство на вътрешните работи толкоз експерти, че не мога да ги изброя, добави той.

Какво вършим с тези групи, които прекарват чужденци през границата, попита Балабанов – Абсолютно нищо. Къде са тези оперативни чиновници на Министерство на вътрешните работи? Къде е въоръжението на служителите на реда? Няма го. Трябва да се сложи и въпросът с потреблението на наредбата за шиповете. Наредбата би трябвало да се осъвремени, служителят на реда би трябвало да е спокоен по кое време може да опъне тази лента. По остарялата разпоредба оперативният дежурен офицер би трябвало да реши дали да се употребява тази лента, ред други неща, които са остарели. Не всички патрули имат такива ленти. Аз по тази причина споделям – би трябвало нова разпоредба, дори , с цел да може служителят на реда, когато опъне тази лента, да е спокоен. Но Вие виждате с какво се занимават депутатите, единствено и единствено да не се занимават с директния проблем на България – това е миграцията, безапелационен е Балабанов.

Мигрантската вълна в този момент леко ще затихне, само че пролетта какво ще стане – по тази причина трябват незабавни ограничения, съобщи Балабанов. И доста да внимават кой ще създадат основен секретар, тъй като това е висшата управителна служба в министерството.

Няма хора на Борисов, няма хора на министър-председателя – служителите на реда ще служат правилно на родината и при Българска социалистическа партия, и при ГЕРБ, и при Демократична България, изясни Балабанов. Вместо да се занимават с образованието на фрагментите, бяха уволнени редица момчета, а бяха поставени хора, които нищо не схващат, само че са послушни.

Специалистът изясни, че сега преподава „ Национална сигурност “ в Пловдивския университет и вижда едни стимулирани младежи, които желаят да работят, само че и те са ужасно разочаровани от това, което виждат и чуват.

Полицаите са готови да охраняват публичния ред в градовете, а това е радикално друго от защитата на границата, безапелационен е Балабанов.

Трябва да се акцентира на образованието на тези момчета, които в незабавен порядък би трябвало да минат образование в нашите школи. Също би трябвало да се акцентира и на мотивацията. Всяка седмица би трябвало да се вършат стрелби, те освен имат по три патрона, само че не знаят по кое време могат да употребяват своето оръжие и се опасяват, тъй като ще обвинят след това тях. Трябва да бъдат опростени нещата и да е записано ясно, изрично и тъкмо – по кое време, какво може. Предлагам депутатите да седнат и да мислят по-сериозно върху тези неща, разяснява той.

Нека вземат образец от по-развитите европейски страни, дано вземат образец от най-демократичната страна Съединени американски щати, добави Балабанов.

Мигрантският поток беше безусловно същия преди години. Но тогава се срещахме с турските сътрудници, имахме проект за деяние. Тези неща се вършат на маса с диалози, с проекти, с уточняване на дейности от двете страни. Иначе ние просто сме изгубени. Ние по тази причина имахме нулева миграция, изясни Балабанов.

В момента доста псевдоспециалисти изместват мигрантския проблем с оградата – какъв брой коствала и така нататък, съобщи още политикът. Оградата не е сложена, с цел да не може никой да премине. То е ясно, че човек може да я премине. Тази ограда е сложена, с цел да забави мигранта и да му покаже, че отсам не се минава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР