Полицаите на ГКПП - Видин са задържали мъж, опитал да

...
Полицаите на ГКПП - Видин са задържали мъж, опитал да
Коментари Харесай

Граничари от Видин задържаха агресивен Ромео, опитал да убие жена си

Полицаите на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Видин са задържали мъж, опитал да убие жена си, оповестиха от прокуратурата. Окръжна прокуратура-Благоевград реализира неоправдателна присъда по отношение на подсъдимия С.К., упрекнат за осъществените от него закононарушения – опит за ликвидиране, нелегално държане на оръжие и муниции и опит за влизане в непознато жилище посредством приложимост на мощ, през нощта и въоръжен.
Подсъдимият К. повече от 10 години живеел на фамилни начала със С.О. До м. май 2018 година двамата обитавали къщата на дамата в гр. Благоевград. Причината за раздялата им била в смяната на връзките посред им и упражняван от мъжа физически и душевен тормоз върху потърпевшата. Агресивното държание на подсъдимия се проявявало след приложимост алкохол.
След следващия скандал С.О. помолила С.К. да напусне дома й. Разделили се очевидно обикновено за близките, като подсъдимият отпътувал да живее и да работи в Германия.
Впоследствие мъжът почнал да написа на С.О. в обществените мрежи. Настоявал да се съберат, обаждал й се по телефона, като я молил да възобновят връзката си. При отводите на дамата ставал нападателен и започвал да я заплашва, че ще я простреля и че ще възпламени къщата й.
На 17.02.2019 година С.К. дошъл в Благоевград и отседнал в хотел. След като опитите му да организира диалог със С.О. останали безуспешни подсъдимият решил без предизвестие да отиде и персонално да беседва с нея. Предварително се снабдил с револвер марка „ Rast&Gasser” и бойни патрони за него. Оръжието било модифицирано, без регистрация в системата на Министерство на вътрешните работи, като подсъдимият нямал издадено позволение за носене на оръжие.
Около 4 часа сутринта С.К. счупил външното стъкло на прозореца в къщата на дамата, извадил револвера и го насочил против нея. Произвел изстрел, стреляйки в посока към вратата, след което направил опит да влезе в дома. Инстинктивно тя почнала да се брани.
Подсъдимият натиснал спусъка на револвера и още веднъж създал изстрел, при което проектилът блъснал стената. Шокираната жена се пробвала да се защищити със стол от изстрелите на подсъдимия, който още веднъж бил насочил револвера против нея. С.К. натиснал спусъка, само че оръжието не произвело изстрел (револверът засякъл), а патронът останал в гнездото на барабана.
Произведените изстрели и виковете на изплашената жена събудили съседите. Междувременно подсъдимият неотложно се отдръпнал от местопроизшествието, при което изхвърлил револвера. Изплашен от следствията на осъщественото от него, подсъдимият решил оптимално бързо да замине за Германия, оставяйки багажа си в хотела. Няколко часа по-късно бил арестуван от служителите на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Видин.
С решение на съда подсъдимият С.К. е наказан на дванадесет години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Осъдителната присъда предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР