Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно,

...
Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно,
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини двама полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното в София


Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно, които са ескортирали Димитър Любенов преди злополуката на Околовръстното, при която почина французин, към този момент са обвинени. Малински е упрекнат за приемане на рушвет.

Двамата служители на реда ще дават отговор още и по обвинявания за закононарушение по работа, тъй като не са изпълнили служебните си отговорности, а са позволили очевидно пияния Любенов да ръководи автомобил.

Третото обвиняване към тях е, че откакто са станали очевидци на злополуката, не са се притекли на помощ на потърпевшите, ударени от Любенов, предава БГНЕС.

Полицейските чиновници са отстранени от служба. След служителите на реда са спрели Любенов и са видели, че е във очевидно нетрезво положение, е трябвало да го спрат и да подхващат съответните ограничения.

Разследването не е завършило към сегашния миг.

Обвинението на единия полицейски чиновник е за това, че е приел рушвет от 200 лв., само че не е ясно дали с другия служител на реда са си ги разделили.

Иззети са телефоните и на двамата чиновници на реда. Единият телефон е отворен, направена е експертиза и не е открита предходна връзка.

Телефонът на другия чиновник е със характерна марка, което значи, че би трябвало да бъде показан съответния код, с цел да може да бъде отворен, който все още обаче не е даден.

Образувани са две каузи – едното е за самото ПТП, което е породено, а другото е против двамата полицейски чиновници.

По досъдебното произвеждане по самото произшествие има данни, че обвиненият е карал със 195 км в час по време на злополуката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР