Полицаите, които са участвали в инцидента в ромската махала в

...
Полицаите, които са участвали в инцидента в ромската махала в
Коментари Харесай

Младен Маринов: Полицаите е Ботевград е трябвало да използват помощни средства

Полицаите, които са взели участие в случая в ромската махала в Ботевград, е трябвало да употребяват помощни средства при потушаването на напрежението. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов пред БТВ.

Сигналът, на който служителите на реда реагират в нощта против неделя, е за мощна музика. Охранителна камера снима напрежението сред ромите и униформените. Кадрите повдигнаха въпроси за адекватността на реакцията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

„ Нашите хора имат цялостно съображение да употребяват мощ, помощни средства, гумени патрони, палки и така нататък Което нашите момчета не са създали. И аз скърбя, че не са го създали, тъй като такива дейности против полицията заслужават тъкмо това”, разяснява зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

„ Най-вероятно не са го създали, тъй като служителите на реда в България имат една спирачка по връзки тези дейности, защото не са уверени в последващите дейности от страна на институциите и на обществото”, добави Маринов.

Задържаните шестима роми ще дават отговор за безчинство, разваляне на полицейски автомобил и възпрепятстване на органите на реда. Отделно следствие ще обяснява изказванията жена от квартала за пукотевица със сачми. Засиленото полицейско наличие в Ботевград ще остане до второ разпореждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР